A-
A+

Hrivik klar för Leksand – siktar på SM-guld

Marek Hrivik stannar kvar i Leksand.
Marek Hrivik stannar kvar i Leksand.
IshockeyTT

Superstjärnan återvänder inte till KHL. Marek Hrivik har skrivit ett kontrakt med Leksand över fyra säsonger. Klubben har fått ekonomisk hjälp med värvningen.

Annons

Annons

Efter att Torpedo Nizjnij Novgorod missat slutspel återvände Hrivik för att avsluta fjolårssäsongen i Leksand. Nu är det också klart att han stannar kvar i Dalarna till 2026.

"Jag vill hjälpa föreningen och supportrarna med de långsiktiga målen, att vinna SM-titeln", säger Hrivik i ett pressmeddelande.

För att möjliggöra värvningen fick Leksand hjälp av företagspartners och privatfinansiärer.

"Nu är vi äntligen i mål med Marek, vilket självklart känns superbra. Marek är en av Europas bästa centrar, och att få ha honom hos oss under lång tid känns verkligen bra", säger Leksands sportchef Thomas Johansson.

Centern anslöt till Leksand första gången inför säsongen 2019–2020 och då blev det 30 poäng på 46 matcher. När kedjan utökades inför andra säsongen med Carter Camper och Peter Cehlárik exploderade slovaken.

Med 51 poäng på 44 matcher blev han utsedd till årets bästa forward och fick Guldhjälmen för SHL:s mest värdefulle spelare.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.