A-
A+

Hurtig missar Norgematchen: "Inget som oroar"

Lina Hurtig. Arkivbild.
Lina Hurtig. Arkivbild.
FotbollTT

Lina Hurtig missar näst sista landskampen före OS.

Juventusanfallaren står över torsdagens match mot Norge av familjeskäl, men kan kanske spela mot Australien nästa vecka.

Vi får ha ett samtal på fredag och se vad vi fattar för beslut då. Men det är ingenting som oroar mig i nuläget, säger Sveriges förbundskapten Peter Gerhardsson.

Annons

Annons

När fotbollsdamerna samlades i Kalmar på måndagskvällen saknades en av Sveriges troliga OS-spelare. Juventus Lina Hurtig har valt att tacka nej till torsdagens landskamp mot Norge av familjeskäl.

Mer än så kan inte förbundskapten Peter Gerhardsson säga.

Nej, det kan jag inte. Det är det som vi har kommunicerat ut. Sedan har vi en kommunikation om vad som händer efter torsdagsmatchen, säger Gerhardsson.

Rosengårdare ersätter

Någon oro på längre sikt har han inte. Det är inte uteslutet att Hurtig kan ansluta senare under niodagarssamlingen i Kalmar. Kanske kan hon spela mot Australien nästa tisdag, den sista landskampen innan OS-truppen presenteras den 22 juni.

I de samtal jag har haft med Lina så är det fokus på att vara tillgänglig för OS. I första hand gäller det här torsdagen, och sedan får vi ha ett samtal på fredag och se vad vi fattar för beslut då. Det är ingenting som oroar mig i nuläget.

Rosengårds Mimmi Larsson har kallats in som ersättare och fanns med redan på måndagens träning på ett soligt och sommarvarmt Fredriksskans.

Annons

Annons

Kvartett saknades

De enda i truppen som saknades, utöver Hurtig, var USA-proffset Julia Roddar, Wolfsburgs Fridolina Rolfö samt Bayern München-duon Hanna Glas och Amanda Ilestedt, som ännu inte hunnit ansluta till truppen.

Och Gerhardsson gillade vad han såg på den första träningen i den sista samlingen före OS.

Det var många som spelade match i går (söndag) men många av dem kunde ändå vara med på stora delar av träningen. Det är alltid några skavanker som man måste hantera, men den här gruppen präglas av inställning, fokus, engagemang och noggrannhet. Så det gick inte att se på träningen vilka som hade spelat 90 minuter i går, säger Gerhardsson.

OS-fotbollen sparkar i gång den 21 juli. Premiären spelas mot USA.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

1kr_kampanj_bottombar

Sommaren är här! Prova vårt medlemskap för en krona idag!