A-
A+

Hus på Sicilien säljs för en spottstyver

Det finns många fina stränder på Sicilien. Nu finns chansen att köpa ett hus för en euro på ön. Arkivbild
Det finns många fina stränder på Sicilien. Nu finns chansen att köpa ett hus för en euro på ön. Arkivbild
ItalienTT

Annons

Annons

Annons

Annons

Vill du köpa ett hus i Italien men tror att du inte har råd? Då har du chansen i staden Castiglione di Sicilia på norra Sicilien, rapporterar CNN.

Omkring 900 övergivna hus är till salu, de flesta belägna i de äldsta delarna av staden. Men det finns ett visst renoveringsbehov. Omkring hälften av dem är helt förstörda och skänks bort till den symboliska summan av en euro, motsvarande tio kronor. Resten är i bättre skick och kostar från cirka 40 000 kronor och uppåt.

Det är borgmästaren Antonio Camarda som dragit igång projektet i ett försök att få liv i staden där befolkningen minskat från 14 000 invånare i början av 1900-talet till omkring 3 000 i dag.

Men det finns en hake. Köparna måste färdigställa renoveringen av husen inom tre år. Till skillnad från liknande husprojekt finns det dock inget krav på någon deposition för att garantera att arbetet blir utfört. I stället kan husköparna teckna ett försäkringsbrev hos en bank till ett värde av 40 000 kronor för den nätta summan av tusen kronor om året.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova på vårt medlemskap för endast 19 kr