A-
A+

HV71 vann jumbofinal – duon segerregissörer

Fredrik Forsberg låg bakom mycket i HV71:s 5–2-seger mot Oskarshamn. Arkivbild.
Fredrik Forsberg låg bakom mycket i HV71:s 5–2-seger mot Oskarshamn. Arkivbild.
IshockeyTT

Tabelljumbon HV71 tog livsviktiga poäng i SHL:s bottenstrid efter att ha bortaslagit Oskarshamn med 5–2.

Detta efter dubbla mål av både Fredrik Forsberg och Måns Lindbäck.

Annons

Annons

Det var ett tidigt ångestmöte som utspelade sig i Småland när tabelljumbon HV71 besökte nästjumbon Oskarshamn i SHL-ishockeyn.

Bortalaget kom till spel utan stjärnförvärven Mattias Tedenby (skadad) och Niklas Hjalmarsson (i USA och hyllar tidigare lagkamraten Marian Hossa). Kvällen skulle i stället handla om en annan HV-duo.

Det var dock Oskarshamn som skulle öppna målskyttet. Antti Suomela hittade rätt redan efter 13 sekunder innan Jönköpingslaget hunnit vakna.

Men vakna skulle man. Fredrik Forsberg kvitterade och Måns Lindbäck satte 2–1 innan nio minuter var spelade. Forsberg skulle hinna sätta ytterligare en puck i nät och Oskarshamn hinna reducera innan första perioden var över.

Den andra perioden blev en mållös transportsträcka innan det var dags för Lindbäcks andra mål för dagen i den tredje. Mikkel Bødkers punkterade matchen med sitt 5–2-mål, vilket även blev slutresultatet.

Resultatet innebär att HV71 nu går upp på samma antal poäng som Oskarshamn (20), men fortfarande är kvar sist i SHL-tabellen. Lagen har en poäng upp till Rögle på tolfte plats.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.