A-
A+

Hyllar Blågult: Ett av världens bästa lag

Kosovos Arbër Zeneli hyllar det svenska landslaget inför söndagens VM-kval i Pristina.
Kosovos Arbër Zeneli hyllar det svenska landslaget inför söndagens VM-kval i Pristina.
FotbollTT

Arbër Zeneli kunde har varit en del av det landslag han nu hyllar – i stället är han en av motståndarna i söndagens VM-kval.

Vi möter ett av världens bästa lag, det är ett starkt lag som dessutom har en världsklasspelare i Zlatan, säger Zeneli.

Annons

Annons

För honom är det en landskamp utöver det vanliga – och det beror inte främst på att det handlar om en viktig VM-kvalmatch i Pristina.

Zeneli står med ett ben i båda nationerna. Född i Säter gick han genom de svenska ungdomslandslagen, gjorde succé i Elfsborg – för att sedan välja att representera Kosovo som seniorlandslagsman.

Det är så klart en speciell match för mig som vuxit upp i Sverige och spelat med ungdomslandslagen där. Sverige har hjälpt mig mycket i min fotbollsutveckling, men nu spelar jag för Kosovo. Jag vill så klart vinna matchen och göra mål, om det händer får vi se om jag firar, säger Zeneli på dagens presskonferens enligt Expressen.

26-åringen var med – dock utan att få spela – i Håkan Ericsons U21-landslag som sensationellt tog EM-guldet i Tjeckien 2015.

Förbundskapten Janne Andersson beklagar att Zeneli ett år senare valde att spela för Kosovo, men respekterar fullt ut hans beslut.

Arbër Zeneli valde att spela för Kosovo, sedan dess har jag aldrig tänkt på honom, för han är inte tillgänglig för oss. Jag har stor respekt för hans beslut så klart, men tyvärr är han inte tillgänglig för oss. Det är en bra spelare, men jag hoppas att han inte är så bra i morgon (söndag), säger Andersson.

Trots den undermåliga prestationen i 1–0-segern mot Georgien i torsdags ses Sverige som klar favorit i Pristina.

Det finns de som inte tycker att det är ett så bra lag, men jag är inte av den åsikten. Det här laget är ett av de 20 bästa lagen i världen, vilket betyder att vi behöver stå för en väldigt bra prestation för att få med oss ett resultat. Vi saknar fem viktiga spelare så vi måste hitta kollektiva lösningar, säger Kosovos förbundskapten Bernard Challandes.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

banner_sthlm

Nu kan du prova News55 Premium i två veckor för endast 19 kr.

Nu kan du prova News55 Premium i två veckor för endast 19 kr.

Prova idag och få tillgång till allt vårt innehåll!