A-
A+

Hyllar svenska kollektivet: "Kan slå alla"

Sveriges Carin Strömberg tror att Sverige kan slå alla.
Sveriges Carin Strömberg tror att Sverige kan slå alla.
HandbollGranollers, TT:s utsända

Den svenska sagan i handbolls-VM fortsätter. Efter att ha tagit sig vidare från en tuff mellanrunda väntar lika tufft motstånd i slutspelet. Men trots att man går in som underdogs, är det inget man tänker visa på planen.

Vi som kollektiv är ett av de absolut bästa lagen i världen, säger förbundskapten Tomas Axnér.

Annons

Annons

Svensk glädje efter 31–31 mot Norge.
Svensk glädje efter 31–31 mot Norge.

Sverige blev under måndagskvällen klart för kvartsfinal i handbolls-VM efter att ha tagit sig vidare från den kanske tuffaste gruppen i mellanrundan. Men nu är det ur askan, i elden. I onsdagens kvartsfinal, avkast klockan 20.30, väntar Frankrike, olympisk mästare från i somras.

Men det här landslaget ryggar inte för en utmaning.

Man kan inte sätta upp hinder eller staket för sig själv. Det är klart att vi kan hoppa över ett staket till. Kan vi spela 30 lika mot Norge skulle vi kunna göra något liknande mot Frankrike, säger Tomas Axnér.

"Extremt bra"

Att Sverige är underdogs är det ingen tvekan om, men de senaste turneringarna har visat att laget kan stå upp mot även de tuffaste motståndarna.

Vi som kollektiv är ett av de absolut bästa lagen i världen. Vi kanske inte har spetsspelarna eller bredden men vi gör något extremt bra med vår grupp, säger Axnér.

Just kollektivet är något som spelarna också ser som avgörande för framgången.

Jag tycker att det är det som är vår styrka. Alla går in och presterar på alla positioner, säger Linn Blohm och får medhåll av Carin Strömberg:
Det är underbart. Jag tycker att det är härligt att när en spelare kört på ett tag, så kommer nästa in och tar över, det är ju en jättestor styrka hos oss.

Annons

Annons

Medaljer hägrar

Nu är det bara seger som gäller, och trots att de tar en match i taget, hägrar en medalj för de svenska spelarna.

Det kändes som att vi hade jättebra chanser redan i OS, så att ta en här vore bekräftelse på att vi fortsätter att gå framåt, säger Linn Blohm och fortsätter:
Jag tycker att det jobbet vi gjort hittills förtjänar det.

Några ess kvar

Även Carin Strömberg har höga förhoppningar, trots att vägen är lång till en medalj.

Vi går in i varje match med tanken på att vinna, jag tycker att vi kan slå alla lag, säger hon.

I gruppspelet och mellanrundan har Sverige ställts mot såväl motstånd i världsklass som mot lite sämre lag. Men trots de många matcherna har man fortfarande några ess kvar att spela ut.

Ja, det tycker jag. Många matcher har varit lite orytmiska så jag tycker absolut att vi har saker vi inte har visat, säger Carin Strömberg.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

1kr_kampanj_bottombar

Prova Premium i en månad för endast en krona.