Hyllningen: "En av världens bästa mittfältare"

Caroline Seger med bollen under tisdagens EM-kvalmatch i fotboll mellan Sverige och Island på Gamla Ullevi.
Caroline Seger med bollen under tisdagens EM-kvalmatch i fotboll mellan Sverige och Island på Gamla Ullevi.
FotbollTT

Fortsätter Kapten Seger över fotbolls-EM 2022?

Det borde hon verkligen, tycker Islands Glódís Perla Viggósdóttir, lagkamrat med Caroline Seger i Rosengård.

Hon är fortfarande en av världens bästa mittfältare. Om jag var svensk skulle jag hoppas att hon inte slutar.

Annons

www.krisinformation.se

Annons

www.krisinformation.se

Viggósdóttir erkänner att Sverige var det bättre laget i tisdagens EM-kvalmatch, och att 2–0-segern mot Island var rättvis.

Hon erkänner också att hon inte förstod storheten med Caroline Seger, Sveriges lagkapten och ankare på innermittfältet, förrän hon blev lagkamrat med henne i Rosengård.

Borde inte sluta än

Sina 35 år till trots är Seger fortfarande en av världens bästa mittfältare, säger isländskan, som tycker att svenskan underskattas internationellt sett.

Ja, det tycker jag. Men det visste jag inte innan jag hade spelat med henne. Hon är kanske en sådan spelare som man inte uppskattar om man inte spelar med henne, säger Glódís Perla Viggósdóttir.
Hon har väldigt höga krav på alla, att alla kommer upp på sin bästa nivå hela tiden. Det är inte okej att inte göra det, inte på träning och inte på match.

Sverige blev klart för EM 2022 i och med segern mot Island. En del kanske funderar på om Caroline Seger håller i ytterligare två år, men det är inte mycket att tänka på, säger Viggósdóttir.

Det är kanske bättre för oss i Island om hon slutar, men samtidigt spelar jag med henne i Rosengård så jag hoppas inte att hon ska sluta. Hon håller fortfarande en väldigt hög nivå, och är en spelare som vill att alla andra kommer upp på den nivån. Det är därför hon fortfarande är så bra.

Annons

Annons

"Betalat bra"

När Caroline Seger får höra de fina orden från sin isländska klubbkamrat, svarar hon på sitt typiska sätt:

Som vanligt har jag betalat bra, säger Seger och flinar.
Nej, men det är otroligt kul att höra från en lagkramat, Det känns ju väldigt bra och jag känner mig väldigt bra fortfarande. Det är kul att det syns också hos motståndarlaget.

TT: Blir det lättare för dig att satsa mot EM när du får höra sådant?

Det är så svårt för mig att tänka så himla långt fram. Där jag är nu känns det väldigt bra. Jag har haft ett bra år, fotbollen känns rolig och jag trivs väldigt bra i landslaget och jag känner att jag fortfarande kan leverera. Det är det som är det viktigaste. Sedan får vi se var det landar när vi står där och ska resa till England.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons