A-
A+

Hysch-hysch när Johnson gifte sig

Boris Johnson med sin fru Carrie Johnson – tidigare Symonds – efter vigseln i trädgården på 10 Downing Street på lördagen.
Boris Johnson med sin fru Carrie Johnson – tidigare Symonds – efter vigseln i trädgården på 10 Downing Street på lördagen.
StorbritannienTT

Storbritanniens premiärminister har i all hemlighet gift sig med Carrie Symonds – numera fru Johnson.

Annons

Annons

Annons

Annons

Uppgifterna om bröllopet kom först i brittiska tidningar, som rapporterade att Johnson och Symonds på lördagseftermiddagen sagt ja till varandra i Westminster Cathedral i centrala London, med en liten skara nära vänner och släktingar som vittnen.

På söndagen bekräftades vigseln av Johnsons kansli.

"Premiärministern och ms Symonds gifte sig i går eftermiddag under en liten ceremoni i Westminster Cathedral. Paret kommer att fira sitt bröllop med familj och vänner nästa sommar."

Kalas nästa sommar

Paret skickade i veckan ut inbjudningar där gästerna uppmanades att skriva in lördagen den 30 juli nästa år i kalendern för ett bröllop, men har alltså redan ha bytt ringar.

"Lördagen den 29 maj stod bröllopet mellan Carrie Symonds och Boris Johnson i Westminster Cathedral. Bruden och brudgummen är båda medlemmar i församlingen och är döpta katoliker", heter det i ett uttalande från Westminster Cathedral till The Times.

Carrie Johnson, 33 år, har en bakgrund inom Konservativa partiet, som hon anslöt sig till 2010. Hon arbetad e bland annat för Boris Johnsons kampanj då han blev omvald till borgmästare i London. Hon blev därefter partiets presschef, men har sedan 2018 arbetat för miljöorganisationen Oceana.

Annons

Annons

Tredje gången gillt

Boris Johnson och Carrie Johnson, som har sonen Wilfred Johnson tillsammans, var det första ogifta paret att bo tillsammans i premiärministerns residens på 10 Downing Street. Nu är 56-årige Boris Johnson den förste brittiske premiärministern som gift sig under sin tid i ämbetet sedan Lord Liverpool år 1822 äktade Mary Chester.

Han blir även den första premiärministern sedan 1769 som både skiljer och gifter sig under sin tid som landets politiske ledare. Men att Johnson två gånger tidigare har varit gift, och två gånger skilt sig, var enligt The Times inget hinder för bröllopet då hans tidigare vigslar inte förrättats inom den katolska kyrkan.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss