"Idol"-Ella: Vi är inte robotar

Ella Hedström tävlar med låten 'Aldrig mer vara du' av Estraden i veckans 'Idol'. Arkivbild.
Ella Hedström tävlar med låten "Aldrig mer vara du" av Estraden i veckans "Idol". Arkivbild.
TvTT

Efter hotellrumsspelningar och täppta näsor är nu alla "Idol"-deltagare friska.

På fredag ger sig samtliga ut i livesändningens hetluft.

Det känns helt fantastiskt, säger Ella Hedström.

Annons

Annons

Ella Hedström är en av idolerna som inte har varit sjuk i covid-19. Arkivbild.
Ella Hedström är en av idolerna som inte har varit sjuk i covid-19. Arkivbild.

Årets säsong av "Idol" har skakats av coronapandemin sedan de första uttagningarna. Strax innan fredagsfinalerna drog i gång drabbades nästan häften av gänget av covid-19. Uppträdandena spelades in i förväg, delvis i deltagarnas hotellrum.

I veckan stod det klart att samtliga var friska, och att det blir livesändning från scenen igen.

Det blir en enorm skillnad. Jag tycker att det är ganska kul att köra på hotellrummet, men jag sökte inte till "Idol" för att stå i ett hotellrum och dansa. Jag vill ut på scenen och vara i den världen medan man kan, man vet inte när man måste lämna, säger Ella Hedström.

Ser upp till Estraden

Den här veckan är temat "vår idol", och 22-åringen från Täby har valt att sjunga Estradens "Aldrig mer vara du".

Jag ser upp till Estraden som team och musiken de släpper är musik som jag själv vill göra, säger hon.

Sedan barnsben har Ella Hedström sprungit runt och sjungit med en låtsasmikrofon i handen. Hennes pappa Mats Hedström, som spelade gitarr i Magnum Bonum och arbetar som musikproducent, har varit till stor hjälp på vägen – men det dröjde innan Ella Hedström själv insåg vilken genre hon vill ägna sig åt.

Det har varit olika perioder för att försöka hitta min musikaliska sida och vad man vill göra, det har varit en resa för mig. Men när jag kom in i "Idol" visste jag vad jag vill göra för musik, det två senaste åren har jag vetat att jag vill sjunga på svenska, säger hon.

Annons

Annons

Vill inte bli sjuk

Ella Hedström har som mål att inte sjunga på något annat språk än modersmålet hela vägen till den stora finalen – om hon lyckas ta sig så långt. Under tiden som "Idol"-deltagarna har suttit isolerade på sina hotellrum har Ella Hedström blivit god vän med Maya Arctaedius – och de har hittat ett gemensamt intresse.

Maya älskar att skriva svensk pop, och jag älskar att sjunga svensk pop, vi är en "match made in heaven". Om vi får lämna och inte vinner kommer vi kanske att släppa någonting tillsammans, vi får se, säger Ella Hedström.

Hon är en av deltagarna som inte har varit sjuk i covid-19 sedan fredagsfinalerna drog i gång.

Generellt försöker vi hålla oss undan, vi vill inte bli sjuka, men vi måste ju leva också, vi är inte robotar som kan sitta instängda på något hotellrum och förbereda oss för nästa fredag. Livet rullar på för oss också. Vi försöker ta varje steg med varsamhet men ändå ha lite kul på vägen.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons