"Idol"-Herman: Jag måste öva på pokeransiktet

Herman Silow
Herman Silow
TvTT

Herman Silow hängde löst för första gången i förra veckans fredagsfinal i "Idol". Med den erfarenheten i bagaget vet han vad han måste jobba på för att hänga med ända in i mål.

Jag måste bli bättre på att det inte ska synas om jag tycker att någonting är lite mindre roligt.

Annons

www.krisinformation.se

Annons

www.krisinformation.se

Herman Silow: Glad, självsäker, "spretig" (Hermans ord). Det har varit "Idol"-deltagarens grundbult under hösten. Hans vågade låtval – Prince, Bee Gees, Beyoncé – och bubbliga leverans har smittat av sig, på juryn och på tittarna.

Men förra veckan var förtrollningen hotande nära att upplösas. Efter att ha sjungit Maroon 5-låten "This love" stod Silow plötsligt i kylan tillsammans med Niklas Hultberg, som i slutänden fick respass.

"Inte vass"

Det blev både en livlina och en varningsklocka.

Det var inte så oväntat, jag misstänkte att jag kanske skulle hänga löst. Jag var inte vass, jag tyckte nog att jag kanske förtjänade att åka i fredags, säger Herman Silow.

Utlåtandet efter hans självrannsakan lyder: Jobba på pokeransiktet. Visa dem inte när du vantrivs.

Jag måste öva på entusiasmen inför sådant jag inte har valt till 100 procent. Så är det ju i livet, man får inte välja allt. Men jag kan inte dölja när jag inte tycker att någonting är kul.

Annons

Annons

Återkomsten

Därför kommer temat i veckans fredagsfinal lägligt. Deltagarna ska "tillbaka till början", det vill säga sjunga låtarna som tog dem vidare från auditionsturnén. I Herman Silows fall innebär det att han återigen ska sjunga den egenskrivna låten "Older", och han flaggar för "den riktiga Hermans" återkomst.

Ofta behöver jag anpassa låtarna till hur jag sjunger, men det här är ju min låt från början. Det är superskönt, jag känner verkligen att jag får vara i mitt esse, säger han.
Det är ju jag som ska sjunga den bäst, tänker jag, hoppas jag i alla fall. Oavsett så menar jag den till 100 procent.

Efter flirten med sortin förra veckan konfronterades Silow också med insikten om att han känner sig nöjd med "Idol"-äventyret, oavsett hur det går framöver.

Det vore kul att få fortsätta köra, men också kul att få åka ur. Jag har roliga saker att ägna mig åt utanför "Idol"-bubblan också. Jag kommer att hänga löst fler gånger. Så är det bara.

TT: I livet eller i "Idol"?

Både och. Ibland är man bara en av de två sämsta.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons