A-
A+

IFK Göteborg körde över Djurgården

Marcus Berg gjorde 2–0-målet i IFK Göteborgs seger mot Djurgården.
Marcus Berg gjorde 2–0-målet i IFK Göteborgs seger mot Djurgården.
FotbollTT

Från krislag till succélag. IFK Göteborg tog tredje raka segern och bjöd Djurgården på en tung 0–3-förlust i guldjakten.

Jag vill inte ens tänka tanken hur det hade sett ut om vi förlorat de här tre matcherna, säger Göteborgstränaren Mikael Stahre.

Annons

Annons

IFK Göteborg är indraget i en tät strid om att slippa kvalspel.

Så är det fortfarande trots tre raka segrar poängterar Mikael Stahre. Men det går åt rätt håll.

Vi har varit och är under stor press. Men nu har vi vunnit tre matcher, det underlättar ju, säger han.

Att det var ett guldjagande lag mot en kvalkandidat märktes inte på torsdagskvällen, där pånyttfödda IFK Göteborg var det klart bättre laget.

Samtidigt som Frölunda utklassade Djurgården i SHL-hockeyn i Scandinavium drygt en kilometer söderut blev det därför en tung Djurgårdsförlust även i den allsvenska fotbollen på Gamla Ullevi.

"Steppat upp"

Djurgården inledde visserligen något starkare, men när IFK Göteborg väl började komma rätt på hemmagräset fick laget också snabb utdelning.

Efter en hörna i 20:e minuten lyfte Tobias Sana in bollen i straffområdet där August Erlingmark, via en Djurgårdsspelare, nickade in 1—0.

I inledningen av den andra halvleken bjöds Stockholmslaget på nästa kalldusch, när Marcus Berg höll sig framme i en kontring och gjorde 2–0.

Och drygt två minuter senare gjorde Tobias Sana 3—0 efter en ny blixtsnabb kontring.

Jag tycker att alla har steppat upp, hela laget, säger Marcus Berg efteråt.
Alla tar ett stort ansvar, vi har kommit överens om vissa grejer och alla accepterar det. Vi behöver inte överarbeta vissa situationer utan litar på varandra och gör allt till 110 procent.

Annons

Annons

Interna diskussioner

Att "Blåvitt" efter landslagsuppehållet fick flytta hem till Gamla Ullevi – från stora Ullevi en bit bort – har också inneburit ett lyft, konstaterar den tidigare landslagsanfallaren.

Men IFK Göteborg passade under uppehållet också på att dra iväg på ett träningsläger i miniformat för att bland annat hinna prata ut om tabellsituationen.

Vi har jobbat oerhört hårt. Både på planen och i diskussioner vi haft internt, säger Marcus Berg.
Man måste göra jobbet 110 procent, det kan avgöra matcher. Det är det vi har försökt få in, alla måste acceptera och förstå vad som krävs för att vinna.

Mot Djurgården verkade det sitta rätt bra. Det innebär att Stockholmslaget nu är passerat av både Malmö FF och Elfsborg i tabelltoppen.

Och att IFK Göteborg har i alla fall lite andrum ovanför kvalstrecket.

Vi behöver lite till. Men spelar vi som i dag känns det som att vi kommer att ta en del poäng, avslutar Marcus Berg.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

1kr_kampanj_bottombar

Prova Premium i en månad för endast en krona.