IFK Norrköping vinnare igen

Pontus Almqvist ville ha straff när Jakob Johansson drog ner honom. Men det blev en 3–1-seger för IFK Norrköping ändå mot IFK Göteborg.
Pontus Almqvist ville ha straff när Jakob Johansson drog ner honom. Men det blev en 3–1-seger för IFK Norrköping ändå mot IFK Göteborg.
FotbollTT

Från inhoppare till startspelare. Men fortfarande målskytt.

Pontus Almqvist gav IFK Norrköping en drömstart mot IFK Göteborg. Det bäddade för en 3–1-seger.

Det är bara att lägga över bollen, så hinner jag oftast, säger han.

Annons

Annons

Pontus Almqvist har fått agera inhoppare med goda resultat. Bland annat har det blivit mål mot Malmö FF och i hemmamötet mot IFK Göteborg.

Nu fick han chansen från start i stället för Sead Haksabanovic. Och mindre än fyra minuter efter avspark hade han gett IFK Norrköping ledningen på Gamla Ullevi.

Almqvist blev frispelad i straffområdet efter en miss i Göteborgsförsvaret och bredsidade enkelt in 1–0 – en drömstart för Norrköping på "kamratderbyt” mellan de båda krisande IFK-lagen.

Isak (Bergmann Jóhannesson) lägger den fint till mig, en bra touch, sedan är det bara lugnt i bortre, säger Almqvist till Dplay.

"Hinner oftast"

Det var Almqvists femte mål den här säsongen, många av dem tillkomna tack vare lagets omställningsspel.

Det är ju en del och det är min starka sida att kunna löpa. Det är bara att lägga över bollen, så hinner jag oftast, säger Almqvist, som dessutom hade velat ha en straff när han blev hårt behandlad av Jakob Johansson något senare.

Både Göteborg och Norrköping var i desperat behov av en seger. Göteborg efter sju oavgjorda matcher de senaste nio omgångarna och Norrköping som de senaste omgångarna sett tabelltoppen försvinna allt längre bort.

För bara några omgångar sedan ledde IFK Norrköping fortfarande allsvenskan. Men ett par tunga omgångar, med två oavgjorda och tre raka förluster, har gjort att laget tappat mark i toppstriden.

Annons

Annons

"Tittar boll"

Nu kom till slut en seger igen. Efter Almqvists tidiga mål följde visserligen en period av främst Göteborgschanser, men efter en knapp halvtimme blev det mål igen när Jakob Johansson missade i markeringen och Christoffer Nyman kunde nicka in 2–0.

Ett jättefint inlägg och jag tittar boll när jag ska titta spelare, vilket gör att Nyman blir helt fri. Det är sådana misstag jag pratar om. Vi har inte råd med det, säger Jakob Johansson självkritiskt till Dplay.

Patrik Karlsson Lagemyr reducerade för IFK Göteborg med en halvtimme kvar att spela. Men den här gången blev det inget kryss för Göteborg. I stället ökade inbytte Jonathan Levi på till 3–1 med en kvart kvar att spela och säkrade Norrköpings seger definitivt.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons