A-
A+

IFK stänger av anfallare efter skandalen

IFK Göteborgs Kolbeinn Sigthórsson. Arkivbild.
IFK Göteborgs Kolbeinn Sigthórsson. Arkivbild.
FotbollTT

En skandal har den senaste veckan skakat isländsk fotboll.

I centrum står landslagsstjärnan Kolbeinn Sigthórsson, som anklagas för att ha sexuellt ofredat två kvinnor.

Nu stänger IFK Göteborg av 31-åringen.

Annons

Annons

Händelsen ska ha ägt rum i Reykjavik 2017, men ledde aldrig fram till något åtal eftersom de två kvinnorna nådde förlikning med Sigthórsson, som betalat skadestånd till dem.

Att ärendet kommit upp till ytan nu beror på att det i dagarna blivit känt att Islands fotbollsförbund (KSÍ) försökt mörka att de haft kännedom om händelsen.

Sedan dess har hela KSÍ:s styrelse avgått, Sigthórsson har tagits bort ur landslagstruppen till det pågående VM-kvalet och nu agerar även hans allsvenska klubb IFK Göteborg.

31-åringen stängs av från träning och match samtidigt som klubben startar en internutredning, säger IFK Göteborgs klubbdirektör Håkan Mild till GP.

Sigthórsson är just nu hemma på Island, men när han återvänder till Göteborg ska Mild sätta sig ner och prata med anfallaren.

Jag vill ha den dialogen här. Vi tänker ta ansvar för det här och för vad som behöver göras. Det kan man inte göra om inte personen är här, säger Mild.
Han kommer inte att vara med och träna och spela match förrän vi har haft våra interna diskussioner.

Enligt Mild kände inte IFK Göteborg till anklagelserna sedan tidigare, och det är svårt att säga om de borde ha blivit informerade om det innan han värvades inför säsongen, säger Mild.

Själv kommenterade Kolbeinn Sigthórsson saken i ett pressmeddelande under veckan, och menade att ärendet varit utagerat sedan länge.

"Jag känner inte igen mig i beskrivningen att jag skulle ha ofredat dem, eller att jag skulle ha tillgripit någon form av våld, och jag förnekar brott. Mitt beteende var dock inte felfritt, och det har jag bett om ursäkt för. Jag ångrade det, tog mitt ansvar och erbjöd att betala skadestånd. De krävde en ursäkt och betalning. Jag accepterade deras krav", skrev Sigthórsson.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova vårt medlemskap i en månad för endast en krona!