IIHF slår igen dörren för Ryssland

Ryssland kommer inte att få arrangera några mästerskap de kommande två åren.
Ryssland kommer inte att få arrangera några mästerskap de kommande två åren.
IshockeyTT

Ryssland erbjöd sig att vara med om att arrangera ishockey-VM i 2021 efter frågetecken kring Belarus värdskap. Men så blir det inte, meddelar internationella ishockeyförbundet (IIHF).

Annons

Annons

Annons

Annons

I nuläget står Belarus tillsammans med Lettland som värdnationer för mästerskapet. Men det politiska läget i Belarus gör att Lettland inte vill arrangera VM med landet, samt att flera nationer är tveksamma till att åka på mästerskapet.

I stället har Ryssland erbjudit sig att arrangera VM. Det är inget alternativ, enligt ett pressmeddelande från IIHF:

"IIHF har inte gått vidare i några diskussioner kring att Ryssland ska vara medarrangör för VM 2021. Men detta besked stänger dörren till att arrangera ett seniormästerskap i Ryssland under de två kommande åren."

Idrottens skiljedomstol Cas halverar Rysslands avstängning från internationell idrott från fyra till två år. IIHF hade föredragit att Rysslands straff helt tagits bort.

"Även om vi önskade att sanktionerna skulle tas bort helt, anser vi att detta är en mer rimlig nivå jämfört med det som tidigare föreslogs", heter det i pressmeddelandet.

Utslaget i Cas kom efter att Ryssland överklagat antidopningsorganisationen Wadas beslut från i fjol att stänga av Ryssland i fyra år på grund av dopningsbrott.

Trots det halverade straffet stoppas Ryssland från bland annat OS i Tokyo sommaren 2021, vinter-OS i Peking 2022 och fotbolls-VM i Qatar 2022.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons