A-
A+

Ikonen hyllades – sedan vann Örebro klart

Linus Öberg och Rodrigo Abols blev målskyttar. Arkivbild.
Linus Öberg och Rodrigo Abols blev målskyttar. Arkivbild.
IshockeyTT

Ikonhyllning, ett matchstraff och offensiv islossning.

Då hittade Örebro tillbaka till vinnarspåret via en klar 4–1-seger hemma mot Rögle.

Annons

Annons

Det var en minnesvärd lördag för Örebro.

Först hissades klubblegendaren Henrik Löwdahls tröja med nummer 15 på ryggen upp i taket i Behrn arena. Löwdahl gjorde 18 A-lagssäsonger i klubben, den första 1999, och var lagkapten under sina åtta sista säsonger, varav tre av dem i SHL.

Väl på isen tände hemmalaget på alla cylindrar. Mål av Linus Öberg och Rodrigo Abols gjorde att Örebro tog ledningen med två mål i första perioden.

Tungt för Rögle efter 20 minuter, men det skulle bli ännu värre. 41 sekunder in i andra perioden satte Christopher Mastomäki 3–0 och bara halvminuten senare kom nästa smäll för Skånelaget.

18-årige stortalangen Marco Kasper satte in en tuff tackling på Örebrostjärnan Mathias Bromé. På tok för tuff, ansåg domarna, som efter videogranskning tilldelade Kasper ett matchstraff – och i det efterföljande numerära överläget gjorde också Örebro 4–0 genom Filip Berglund.

Linus Sjödin reducerade i matchens slutskede och Örebro vann till slut med 4–1.

Känns bra med tre poäng, men den (segern) var kanske inte så starkt. Vi spelar ganska svagt sista 30 minuterna och de får en chans att komma tillbaka in i matchen, säger Rodrigo Abols i C More.

Örebro är därmed tillbaka på vinnarspåret efter tre raka förluster. För topptippade Rögle fortsätter kräftgången och man parkerar på elfte plats i SHL-tabellen.

Vi sätter oss i dåliga situationer och det är inte acceptabelt, säger Rögles lagkapten Anton Bengtsson.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.