A-
A+

Ilestedt lämnar Bayern – hit kan hon flytta

Det är oklart var Amanda Ilestedt spelar efter OS-turneringen i Japan. Arkivbild.
Det är oklart var Amanda Ilestedt spelar efter OS-turneringen i Japan. Arkivbild.
FotbollTT

Amanda Ilestedt lämnar storlaget Bayern München när hennes tvåårskontrakt nu löper ut, meddelar den tyska fotbollsklubben på Twitter.

Efter OS-spel med Sverige i Japan ser det ut som att det blir en flytt till England, Frankrike eller Spanien, enligt hennes agent.

Annons

Annons

Den 28-åriga landslagsförsvararen, som under tisdagen togs ut i den svenska OS-truppen till Tokyo, var den gångna säsongen med och bärgade Bayern Münchens första Bundesligatitel sedan 2016. Men Amanda Ilestedt kommer inte att stanna i klubben när hennes tvåårskontrakt löper ut.

Efter OS-turneringen i Japan, som inleds om tre veckor, ser det ut att bli en flytt till ett annat land i Europa, det säger Ilestedts agent Linus Gunnarsson till SVT.

Klart är det inte, men vi har kommit ganska långt med vissa klubbar. Det handlar om England, Frankrike och Spanien framför allt. Hon vill spela på en nivå där hon spelar mot de bästa i världen och där hon känner att hon utvecklas, säger han

I en intervju med TT för ett par veckor sedan sade hon att trivdes jättebra i staden München och klubben Bayern. Hon var också tydlig med att hon inte vet vad som händer inför nästa säsong.

Vi får se vad som händer, jag känner ingen stress just nu. Jag är bara glad att vi lyckades vinna ligan och att jag är tillbaka här i landslaget, sade Ilestedt.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Spara 100 kronor på ett helår – ingen bindningstid!