A-
A+

Ilsken Biden ökar insatserna mot corona

USA:s president Joe Biden.
USA:s president Joe Biden.
USATT

USA:s president Joe Biden meddelar omfattande insatser för att få bukt med coronapandemin i ett tv-sänt tal till nationen.

Annons

Annons

Biden uppmanar företag med fler än 100 anställda att företagen fordrar att de anställda vaccinerar sig. Alternativet är att de anställda tar ett covidprov en gång i veckan.

Genom dekret

I det tv-sända talet från Vita huset på torsdagskvällen markerade Biden vikten av nya insatser och skärpta regler för att bekämpa coronapandemin och den smittsamma deltavarianten.

Flera av åtgärderna beslutas genom presidentdekret, meddelade Biden.

Vi befinner oss i ett allvarligt läge. Men vi kan lösa detta tillsammans, så låt oss göra det tillsammans. Vaccinera er, sade Biden.

Försöken från den amerikanska regeringen att få bukt med coronapandemin väntas påverka omkring 100 miljoner invånare, både inom privata och statliga sektorer, skriver AFP.

Annons

Annons

80 miljoner privatanställda

Enligt tidningen Wall Street Journal kommer USA:s arbetsmarknadsdepartement att införa ett tillfälligt beslut för kravet om vaccinering. Detta kommer att gälla omkring 80 miljoner privatanställda.

Företag som inte följer uppmaningen kan komma att få böta upp till motsvarande 120 000 kronor per överträdelse, enligt förslag som Wall Street Journal tagit del av.

Biden kommer också att kräva att omkring 17 miljoner inom sjuk- och hälsovårdsprogrammen Medicare och Medicaid vaccineras.

Och till dem som vägrar att bära mask där så är tillsagt, sade en ilsken Biden:

"Visa respekt."

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova vårt medlemskap i en månad för endast en krona!