A-
A+

Indien undersöker biverkningar efter vaccinlarm

Vaccinationen mot covid-19 är igång i Indien.
Vaccinationen mot covid-19 är igång i Indien.
IndienTT-AFP

Annons

Annons

Världshälsoorganisationen (WHO) säger att det bör fortsätta användas, men Indien tänker göra en noggrann genomgång av biverkningarna av Astra Zenecas covid-vaccin. Anledningen är de rapporterade fallen av blodproppar i anslutning till vaccinering som bland annat har fått Danmark, Norge och Island att pausa användningen.

Vi tittar på alla skadliga effekter, speciellt de allvarliga som leder till dödsfall eller sjukhusvistelse. Vi kommer att rapportera om vi hittar något som oroar, säger en talesperson för Indiens insatsstyrka mot covid-19.

28 miljoner invånare har hittills vaccinerats i Indien, de flesta med Astra Zenecas vaccin som produceras i landet. Vaccinet har även distribuerats till över 70 andra länder.

Smittosiffrorna stiger i Indien och delar av landet har på nytt infört nedstängningar av verksamheter och infört begränsningar i offentliga sammankomster.

11 333 728 personer har bekräftats smittade i landet och 158 446 har avlidit till följd av covid-19, enligt statistik från Johns Hopkins-universitetet i USA.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

banner_sthlm

Nu kan du prova News55 Premium i två veckor för endast 19 kr.

Nu kan du prova News55 Premium i två veckor för endast 19 kr.

Prova idag och få tillgång till allt vårt innehåll!