A-
A+

Industribrand i Halmstad under kontroll

En brand har brutit ut i återvinningsanläggning i Halmstad. Arkivbild.
En brand har brutit ut i återvinningsanläggning i Halmstad. Arkivbild.
BrandTT

Det brinner fortfarande i Stena Recyclings återvinningsanläggning i Halmstad – men branden är under kontroll.

Vi har en kranbil på plats som lyfter bort plåttak för att komma åt bättre. Då och då blossar det upp, säger Mats Rydberg, inre befäl vid räddningstjänsten Halmstad, till TT.

Annons

Annons

Strax före kl. 02:40 på lördagsmorgonen larmades räddningstjänsten om branden i Stena Recyclings återvinningsanläggning i Fyllinge i Halmstad kommun.

Byggnaden där det brinner är omkring 1 000 meter lång, men det är endast en mindre del, cirka 100–150 meter, som eldhärjats.

Vi jobbar på olika fronter, bland annat har vi satt upp begränsningslinjer som vi försöker hålla, samtidigt som vi försöker släcka hotspots och går omkring med värmekamera för att hitta bränder i taket, säger Mats Rydberg.

På lördagseftermiddagen uppger räddningstjänsten att branden är under kontroll och man räknar med att släckningsarbetet kommer att kunna avslutas om ett par timmar.

Sedan kommer vi att ha en enhet kvar över natten för bevakning, säger Mats Rydberg.

Under morgonen uppmanades närboende att stanna inomhus och stänga ventilation för att undvika röken från branden. Ett VMA, Viktigt meddelande till allmänheten, utfärdades däremot inte, då vinden blåste bort från bostadsområdena.

Röken var inte hälsosam, men låg över ett naturreservat som inte är bebott. Och eftersom vinden låg bra till, avvaktade vi med att utfärda ett VMA, säger Mats Rydberg.

Orsaken till branden är oklar och polisen har upprättat en anmälan om mordbrand.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova vårt medlemskap i en månad för endast en krona!