A-
A+

Industrivärden varnar för överhettning

Industrivärden, med vd Helena Stjernholm, varnar för ekonomisk överhettning i återhämtningen. Arkivbild
Industrivärden, med vd Helena Stjernholm, varnar för ekonomisk överhettning i återhämtningen. Arkivbild
EkonomiTT

Industrivärden räknar med en stark ekonomisk utveckling i år och kanske in i nästa år. Men det finns risk för överhettning, skriver investmentbolaget i en delårsrapport.

Annons

Annons

"Minskade restriktioner, betydande stimulanspaket och stora sparöverskott förväntas driva den aggregerade efterfrågan under resten av 2021 och möjligtvis även inledningen av 2022. Sammantaget skapar det förutsättningar för en fortsatt god realekonomisk utveckling. Samtidigt medför det risk för ekonomisk överhettning", skriver bolaget.

Industrivärden redovisar ett substansvärde på 135,4 miljarder kronor eller 311 kronor per aktie per den 30 juni. Det innebär att substansvärdet ökat med 32 kronor per aktie sedan årsskiftet.

Inklusive återinvesterad utdelning ökade substansvärdet under årets första halvår med 14 procent.

Industrivärden sålde sitt innehav i ståltillverkaren SSAB i april och maj och har under första halvåret investerat cirka 2,3 miljarder kronor i befintliga innehavsbolag.

"Förvärv har genomförts i Sandvik för 1,5 miljarder kronor, i Essity för 0,5 miljarder kronor och i Handelsbanken för 0,3 miljarder kronor", skriver bolaget.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Spara 100 kronor på ett helår – ingen bindningstid!