A-
A+

Ing-Marie Wieselgrens familj startar stiftelse

Ing-Marie Wieselgren, arbetade före sin död som nationell samordnare för psykisk hälsa på Sveriges Kommuner och Regioner.
Ing-Marie Wieselgren, arbetade före sin död som nationell samordnare för psykisk hälsa på Sveriges Kommuner och Regioner.
Psykisk hälsaTT

Läkaren och psykiatrisamordnaren Ing-Marie Wieselgren mördades under förra årets Almedalsvecka. Nu startar familjen en stiftelse för psykisk hälsa i hennes namn.

Annons

Annons

Den 6 juli 2022 knivhöggs Ing-Marie Wieselgren till döds under Almedalsveckan i Visby. Wieselgren var psykiater och där i egenskap av sin roll som nationell samordnare för psykiatrifrågor på Sveriges Kommuner och Regioner (SKR).

För att hennes gärning ska leva vidare har familjen nu startat stiftelsen "Ing-Marie Wieselgrens stiftelse – tillsammans för psykisk hälsa".

Stiftelsen ska enligt svärdottern Lovisa Wieselgren Björkegren bidra till att främja arbetet med psykisk hälsa.

Jag vet att hon är stolt över oss och sitter och ler ner, säger Lovisa Wieselgren Björkegren till TV4 Nyheterna på onsdagsmorgonen.

Där deltog även Lars Stjernkvist, tidigare riksdags- och kommunpolitiker för Socialdemokraterna, och barndomsvän med Ing-Marie Wieselgren.

Jag har fått det hedersamma uppdraget att vara ordförande. Visionen är att det ska finnas personer som fortsätter att kämpa för psykisk ohälsa och som gör det på samma sätt som Ing-Marie gjorde För det behövs Ing-Marior, säger han till TV4.

I december dömdes Theodor Engström, med en lång historia av psykisk ohälsa, till rättspsykiatrisk vård för mordet. Lovisa Wieselgren Björkegren tror att svärmodern hade varit nöjd med domen.

Hon sade alltid att det inte fanns någon som var bortom räddning.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.