A-
A+

Inga genombrott i sökandet efter Malmökvinna

Under tisdagen sökte polisen efter kvinnan i en damm utanför Oxie. Arbetet fortsatte under onsdagen.
Under tisdagen sökte polisen efter kvinnan i en damm utanför Oxie. Arbetet fortsatte under onsdagen.
BrottTT

Polisens omfattande sökarbete efter den försvunna kvinnan i Malmö fortsätter. Nya dykningar har gjorts under onsdagen, men trots att fynd ska ha gjorts saknas större genombrott i utredningen.

Annons

Annons

Trots många timmars sökarbete med hundar, helikopter och dykare i en damm i Malmöområdet Oxie är kvinnan, som är i 30-årsåldern, fortfarande borta. En del av ett klädesplagg med blodspår ska enligt Sydsvenskan ha hittats på platsen.

Polisen har gjort vissa fynd, bekräftar polisens presskommunikatör Nils Norling för TT.

Man kan väl säga som så att när vi gör sökoperationer gör vi alltid tekniska fynd. Sedan är det en fråga om det hör ihop med det här.

Läget oförändrat

Under sen eftermiddag hade polispatrullerna lämnat området vid dammen och avspärrningarna var borttagna.

Läget är oförändrat. Inget större genombrott har skett i utredningen, säger polisens presstalesperson Evelina Olsson vid 17-tiden.

Ytterligare en damm i närheten har varit aktuell för dykningar.

Det ska göras eftersökningar på andra platser också, tillägger Evelina Olsson.

Annons

Annons

Misstänker brott

En 49-årig man greps efter att polisen fått samtal efter midnatt natten till lördag från någon som ville anmäla en kvinna försvunnen. Polisen kontrollerade då hennes bostad, som var tom.

Kvinnan och mannen ska tidigare ha haft en relation, och polisen har uppgett att man har information som tyder på att mannen varit inblandad i hennes försvinnande. Hon har även haft skyddade personuppgifter och ansökte en tid före försvinnandet om kontaktförbud, men det avslogs.

Vi misstänker inte att hon håller borta sig frivilligt eller håller sig gömd – utan vi misstänker att det ligger ett brott bakom hennes försvinnande, säger Nils Norling.

Mannen häktades under tisdagen och är på sannolika skäl misstänkt för människorov av kvinnan. Huruvida han gjort några medgivanden är polisen förtegen om.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

390kronor

Vår Premiumtjänst fyller ett år – det firar vi med ett kanonerbjudande! Du får ett helår för endast 390 kronor.