A-
A+

Inga spår ännu efter försvunnen 75-åring

Mannen försvann i söndags, när han var ute för att plocka bär eller svamp. Arkivbild.
Mannen försvann i söndags, när han var ute för att plocka bär eller svamp. Arkivbild.
OlyckorTT

En intensiv sökinsats fortsätter efter den man i 75-årsåldern, som i söndags eftermiddag försvann från sitt hem i Heby, Uppsala.

Annons

Annons

Så länge det finns hopp om att finna en person vid liv har vi en räddningsinsats i gång. Vi tänker i nuläget köra hela natten, säger Daniel Wikdahl vid polisen i Region Mitt vid 19.30-tiden på tisdagen.

Man har hittills inte hittat några spår efter mannen, som enligt uppgifter har stor skogsvana. Tips som kommit in från allmänheten har inte lett till några framsteg i letandet i skogarna runt Vittinge.

Mannen skulle ut och plocka svamp eller bär och hans bil hittades en knapp kilometer från hemmet under måndagsmorgonen. Polisen har utlyst en särskild händelse med anledning av försvinnandet.

Det totala sökområdet är 96 kvadratkilometer – det är jättestort. Men vi koncentrerar oss på ett åtta kvadratkilometer stort område mitt i, med utgångspunkt från bilen som anträffats. Terrängen ska vara mycket snårig, säger Daniel Wikdahl.

Många poliser, militärer, hundar och en helikopter deltar i letandet. Polisen står också i kontakt med överlevnadsexperter. Man misstänker inget brott utan utgår ifrån att mannen gått vilse, råkat ut för en olycka eller ett sjukdomsfall.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Spara 100 kronor på ett helår – ingen bindningstid!