Ingen Emmy till nominerad svensk

Larry David i 'Simma lugnt, Larry!'.
Larry David i "Simma lugnt, Larry!".
TvTT

Det blev ingen Emmy för svenske Patrik Thelander, som var en i en kvartett kameramän som nominerats för sina insatser i "Simma lugnt, Larry!" ("Curb your enthusiasm").

Annons

Annons

Patrik Thelander kommer från Klippan men har bott i Los Angeles sedan 1998. Han är en av tre kameraoperatörer som tillsammans med en fotograf filmar serien.

Som operatör är jag ansvarig för komposition, utsnitt och alla kamerarörelser som görs. Givetvis i samförstånd med fotografen, sade Thelander i en intervju tidigare i år med Helsingborgs Dagblad.

Vinnare i kategorin "bästa tekniska regi/kameraarbete/bildproduktion i en serie" togs i stället hem av en grupp som arbetat med pratprogrammet “Last week tonight with John Oliver”.

Inte heller astronauterna Buzz Aldrin och Michael Collins, som var nominerade för bästa foto i dokumentärklassen för "Apollo 11", tog hem något pris. I stället vann "The cave", som handlar om räddningsinsatsen för att få ut de thailändska pojkarna som fastande i en grotta för ett par år sedan.

En som däremot vann var Norman Lear, som i kategorin "Outstanding variety special" tog hem en statyett som producent för "Live in front of a studio audience". Därmed slog 98-åringen sitt egna rekord som den hittills äldste Emmyvinnaren, ett rekord han som 97-åring satte i fjol när han då vann samma kategori. Lear, en legendar inom Hollywood, vann sin första statyett 1971 och har nu sex Emmys.

De tekniska Emmypriserna delas ut i en webbaserad gala som delats upp och sänds under flera dagar.

Annons

Annons

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons