-
+

Ingen polisanmälan efter påstådda bussattacken

Isak Ssewankambo uppfattade att han blev utsatt för en rasistisk attack i Svenska cupen-mötet med Landskrona Bois. Arkivbild.
Isak Ssewankambo uppfattade att han blev utsatt för en rasistisk attack i Svenska cupen-mötet med Landskrona Bois. Arkivbild.
FotbollTT

Efterspelet till Svenska cupen-matchen mellan Landskrona Bois och Östersund har handlat om rasism och en spelarbussattack – men polisen har inte fått in någon anmälan.

Det finns ingen anmälan gjord på någon händelse, säger Åsa Emanuelsson, presstalesperson hos polisen i nordvästra Skåne.

Annons

Annons

I första halvlek uppfattade Östersund-spelaren Isak Ssewankambo att åskådare riktade apljud mot honom. Matchen avbröts och spelarna plockades av i fem minuter innan den återupptogs.

Och efter matchen sade Östersund att deras spelarbuss blivit attackerad.

Förklaringen till att Östersund uppfattade att deras buss blev attackerad av stenkastning på väg till hotellet kan vara att det har fallit is på bussen.

Det fanns inga stora skador på bussen, däremot har de har kört under en viadukt där det kan ha ramlat ner is. Något sånt kan det ju vara, säger Åsa Emanuelsson och fortsätter:
Men det finns ingen anmälan gjord på någon händelse, varken i dag eller i går.

Supporterpolisen Mats Lilja, som var på plats på matchen, är inne på samma linje. Han säger till Fotbollskanalen att polisen sett att det hänger smältande is och snö vid den viadukt där bussen ska ha blivit attackerad.

En matchdelegat som kört i sin privata bil en bit efter bussen ska också ha sett is och snö rasa från bron, enligt Mats Lilja.

I nuläget saknas även konkreta bevis och vittnesmål om den rasistiska attack som Ssewankambo uppfattade.

Jag tror att från början till slut är detta ett tråkigt missförstånd, både rasistattacken och den här attacken mot bussen, säger Mats Lilja till Fotbollskanalen.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss