A-
A+

Ingen ryggsimsfinal för Lindberg

Pernilla Lindberg under Paralympics i Rio de Janeiro 2016.
Pernilla Lindberg under Paralympics i Rio de Janeiro 2016.
SimningTT

Annons

Annons

Det är slutsimmat för Pernilla Lindberg i Paralympics. Häromdagen satte 27-åringen nytt svenskt rekord när hon blev femma i finalen på 200 meter medley, men det blev ingen ny uppvisning i bassängen.

I sin femte och sista distans under spelen, 100 meter ryggsim, simmade svenskan in på den nionde bästa tiden i kvalet. Hon var 1,6 sekunder från att knipa den åttonde och sista finalplatsen.

Lindberg slutade fyra i sitt försökslopp och såg ut att ha chans på en finalplats, men det efterföljande försöksloppet var snabbare och fem simmare tog sig förbi Lindberg.

Hon har tävlat på samtliga fem sträckor i Paralympics och det blev totalt tre finalplatser. Förutom medley-femteplatsen blev Lindberg även femma på 200 meter frisim. I 100 meter bröstsim slutade hon åtta i finalen, medan hon missade final på 100 meter fjärilsim.

Lindberg har aldrig tagit medalj på Paralympics men i VM och EM har det gått bättre. Lindberg tog två VM-guld för fyra år sedan och i våras plockade hon hem fyra medaljer vid EM i Portugal.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova vårt medlemskap i en månad för endast en krona!