-
+

Ingen VM-sprint för Frida Karlsson

Frida Karlsson. Arkivbild.
Frida Karlsson. Arkivbild.
SkidorTT

Frida Karlsson har visat att hon kan utmana i världstoppen i sprint. Men på skid-VM i Oberstdorf får hon hålla sig till distansloppen.

Sprinten kommer jag inte åka, säger Karlsson till TT.

Annons

Annons

Karlsson brukar säga att hon vill köra alla mästerskapslopp som hon får. Det är inget som har ändrats till VM i tyska Oberstdorf som inleds nästa vecka.

Jag kommer att köra det jag får, säger Frida Karlsson.

Men i nästa andetag berättar 21-åringen att hon trots allt inte är aktuell för den individuella sprinten på VM, trots att hon har varit så bra som fyra i en världscupsprint den här säsongen.

Sprinten kommer jag inte att åka.

TT: Det är helt säkert?

Ja, det finns ett helt sprintgäng här som står och frustar.

Det innebär att den givna trion Linn Svahn, Maja Dahlqvist och Jonna Sundling troligen kompletteras av antingen Johanna Hagström eller Emma Ribom när VM startar med just sprint nästa torsdag.

Frida Karlsson får fokusera på distansloppen, och det är också där hon har sina främsta meriter. På VM i Seefeld 2019 kom hon från ingenstans och tog silver på 10 kilometer klassiskt, brons på tremilen och guld i stafett.

Trots en del problem hittills under säsongen har hon goda förhoppningar också på det här mästerskapet. Och det finns ju exempel på andra svenska längdåkare som hållit sig i bakgrunden i världscupen för att sedan slå till på VM.

Vi skojade om att jag ska göra en Johan Olsson, fast vid 21 års ålder. Jag går och lurar i vassen här borta och sedan kommer jag fram. Jag hoppas kunna leva upp till det, säger Frida Karlsson.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss