A-
A+

Instagram jobbar på tjänst för barn

Instagram kan snart komma i en barnanpassad version. Arkivbild.
Instagram kan snart komma i en barnanpassad version. Arkivbild.
Sociala medierTT

Annons

Annons

En barnanpassad version av Instagram kan snart vara verklighet. Enligt företagets vd, Adam Mosseri, tittar Instagram på möjligheten att utveckla en version av appen där föräldrar har kontroll men barnen "kan hålla kontakt med vänner", skriver han på Twitter.

Instagram har enligt sina användarvillkor en åldersgräns på 13 år, något som inte är speciellt svårt att kringgå för den som är yngre och vill skapa ett konto.

Instagram har tidigare kritiserats för att inte göra tillräckligt för att stoppa mobbing och kränkande inlägg på plattformen. I dagarna presenterade företaget flera kommande åtgärder för att skydda unga användare. Bland nyheterna finns att vuxna inte ska kunna skicka direktmeddelanden till minderåriga som inte följer dem. Minderåriga ska även varnas om de får meddelanden från vuxna de redan följer som skickat "en stor mängd" vänförfrågningar och meddelandeförfrågningar till andra minderåriga.

Någon tidsangivelse för en framtida barnversion av Instagram finns inte, till Buzzfeed News säger Mosseri att det inte finns någon "detaljerad plan" ännu.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

banner_sthlm

Nu kan du prova News55 Premium i två veckor för endast 19 kr.

Nu kan du prova News55 Premium i två veckor för endast 19 kr.

Prova idag och få tillgång till allt vårt innehåll!