Inställd comeback för Niclas Ekberg

Niclas Ekberg (här under handbolls-VM 2019) och Lukas Nilsson har lämnat återbud till veckans landslagssamling. Arkivbild.
Niclas Ekberg (här under handbolls-VM 2019) och Lukas Nilsson har lämnat återbud till veckans landslagssamling. Arkivbild.
HandbollTT

Niclas Ekberg skulle ha gjort comeback i handbollslandslaget efter nästan två års frånvaro. Nu har stjärnan dock lämnat återbud på grund av covid-19-pandemin.

Även Lukas Nilsson har tackat nej.

Annons

Annons

Kielproffset Niclas Ekberg, landslagets tionde bästa målskytt genom tiderna, bestämde sig på våren 2019 för att ta en paus från landslaget av familjeskäl.

På torsdag skulle han ha gjort comeback i EM-kvalet mot Rumänien, men efter samtal med nye förbundskaptenen Glenn Solberg har 31-åringen nu valt att lämna återbud.

Samma sak gäller Lukas Nilsson i Rhein-Neckar Löwen.

Det är ett svårt läge nu. De är båda småbarnsföräldrar och är oroliga för att bli sjuka och hamna i karantän när de är utomlands, säger landslagets pressansvarige Daniel Vandor.
Skulle de bli sjuka nu är det inte säkert att de får komma hem till Tyskland.

Enligt Daniel Vandor har de båda spelarna och Glenn Solberg haft en bra dialog och fattat beslutet gemensamt.

I stället ersätter två andra Tysklandsproffs, Simon Jeppsson (Erlangen) och Valter Chrintz (Füchse Berlin).

Landslaget har två EM-kvalmatcher i veckan. Först mot Rumänien i Partille på torsdag, sedan en bortamatch mot Kosovo på söndag.

Till Kosovomatchen kommer landslaget på grund av pandemin att flyga till Pristina och tillbaka över dagen.

Vi vaknar upp i Göteborg, flyger klockan 9 från Landvetter till Pristina, spelar matchen och flyger hem igen på kvällen, säger Daniel Vandor.
Så vi är ingen annanstans än på flygplatsen, bussen och arenan.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons