Inställt VM kan flyttas till Kanada

Henrik Harlaut och de andra freeskiingåkarna kan få tävla i VM - trots allt. Arkivbild.
Henrik Harlaut och de andra freeskiingåkarna kan få tävla i VM - trots allt. Arkivbild.
FreeskiingTT

VM för freeskiing, freestyle och snowboard skulle ha hållits i Kina nästa år, men ställdes in på grund av coronapandemin. Nu kan delar av mästerskapet flyttas till Kanada istället, skriver Dagens Nyheter.

Annons

Annons

Annons

Annons

VM i Kina skulle ha tjänstgjort som ett slags för-OS inför vinterspelen i Peking 2022, men föll som så många andra idrottsevenemang det senaste året offer för coronapandemin.

Fast hoppet är inte helt förlorat. Tävlingarna i freeskiing, puckelpist och snowboard blir med största sannolikhet av ändå - fast i Kanada med Calgary som tävlingsort.

Inbjudan till tävlingarna har skickas iväg och det svenska landslaget har börjat planera för tävlingarna, säger Sveriges förbundskapten Jocke Hammar till DN.

Den kanadensiska motsvarigheten till Folkhälsomyndigheten måste emellertid säga ja innan tävlingarna helt kan spikas.

Tanken är att sprida ut tävlingarna under en hel månad, mellan den 15 februari och 15 mars, enligt förslaget. Detta för att deltagarna ska kunna tävla i en coronasäker bubbla.

Men alla grenar ska inte avgöras i Kanada. Skicross, snowboardcross och alpin snowboardåkning brukar avgöras vid samma VM, men Internationella skidförbundet Fis försöker nu hitta en ny arrangör för de disciplinerna.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons