A-
A+

Intern kritik mot tystnadskultur på förbundet

Missnöjet gror bland personalen på Svenska fotbollförbundet efter avslöjandet att en anställd betalat ut pengar till sin egen klubb i ett projekt. Arkivbild.
Missnöjet gror bland personalen på Svenska fotbollförbundet efter avslöjandet att en anställd betalat ut pengar till sin egen klubb i ett projekt. Arkivbild.
FotbollTT

Missnöjet gror på Svenska fotbollförbundet efter avslöjandet att en anställd betalat ut över 400 000 kronor i stöd till sin egen förening.

Enligt SVT råder ett internt missnöje med ledningen på förbundet, som anklagas för en tystnadskultur.

Jag delar inte riktigt den bilden, säger generalsekreteraren Håkan Sjöstrand till SVT.

Annons

Annons

För en tid sedan avslöjade SVT att en person på förbundet tvingats avgå sedan denne beviljat stöd på 400 000 kronor till sin egen förening i jämlikhetsprojektet "Alla är olika – olika är bra".

SVT uppger nu att förbundet kände till saken redan i början av året, men höll informationen inom en snäv krets. När personen lämnade förbundet uppgavs inte heller den verkliga orsaken.

När händelsen blev känd ville flera på förbundet att personen skulle polisanmälas, men högsta ledningen var av annan uppfattning.

Enligt förbundet har samtliga pengar betalats tillbaka och man ser saken som en "jävssituation" och "omdömeslöst agerande".

Nu uppger SVT att missnöjet gror på förbundet och anonyma källor anklagar ledningen för toppstyrning och en tystnadskultur.

Jag delar inte riktigt den bilden, men det är ett allvarligt påstående och självklart kommer jag följa upp det och se vad som kan ligga bakom de här synpunkterna, säger Håkan Sjöstrand till SVT.

Både förbundet själva och Allmänna arvsfonden, som bidragit med runt nio miljoner kronor, har inlett granskningar av projektet "Alla är olika – olika är bra".

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

390kronor

Vår Premiumtjänst fyller ett år – det firar vi med ett kanonerbjudande! Du får ett helår för endast 390 kronor.