Investor slopar andra utdelningen

Wallenbergsfärens Investor, med vd Johan Forssell, slopar den andra utdelning i år som utvärderats av styrelsen. Arkivbild
Wallenbergsfärens Investor, med vd Johan Forssell, slopar den andra utdelning i år som utvärderats av styrelsen. Arkivbild
EkonomiTT

Styrelsen i Wallenbergsfärens maktbolag Investor har satt ned foten. Det blir ingen andra utdelning i år ovanpå de 6,9 miljarder som delades ut i juni.

Annons

Annons

Beskedet kommer i samband med en kapitalmarknadsdag.

I juni betalade Investor ut 6,9 miljarder i utdelning, motsvarande 9 kronor per aktie, till ägarna. Detta var en sänkning av utdelningsförslaget på totalt 14 kronor per aktie som styrelsen hade lagt fram före coronapandemin.

Investors styrelse meddelade i samband med stämmobeslutet att man skulle utvärdera möjligheten till en andra utdelning under året och en extrastämma.

Nu är utvärderingen klar.

"Styrelsen har nu utvärderat möjligheterna till en andra utdelning med hänsyn till utdelningsbesluten i portföljbolagen. Efter att ha tagit dessa i beaktande samt till den ökade smittspridningen av covid-19 i många regioner, har styrelsen beslutat att inte föreslå en andra utdelning och kommer därmed inte att kalla till en extrastämma", skriver Investor i ett pressmeddelande.

Enligt Investor kvarstår dock maktbolagets utdelningspolicy.

"Den innebär att en hög andel av mottagna utdelningar från noterade bolag vidareutdelas samt att en distribution sker till aktieägarna från övriga nettotillgångar som motsvarar en direktavkastning i linje med aktiemarknadens. Ambitionen är att generera en stadigt stigande utdelning", skriver Investor.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons