A-
A+

Isak: "Skulle nog klassa det som det vackraste"

Alexander Isak.
Alexander Isak.
FotbollTT

Alexander Isak låg raklång på gräset och det var nästan som att hela Friends arena ville kasta sig över honom.

Det var en skön känsla att ligga där, säger han.

Någon timma efter var han snudd på säker:

Jag skulle nog klassa det som det vackraste jag gjort, säger han.

Annons

Annons

Den unge landslagsanfallaren hade show när Sverige körde över Kosovo med 3–0 i VM-kvalet. Hans 2–0-mål har alla möjligheter att kvala in som ett av det läckraste på nationalarenan i Solna.

Att göra det just där betyder något extra för spelaren som är uppväxt i närheten och slog igenom som spelare på Friends som tonåring i AIK för några år sedan

Jag är härifrån, från bakom arenan. Det stödet som vi känner här hjälper otroligt mycket. Det är svårt att beskriva vad hemmaplan betyder, säger han.

Fick publiken att häpna

Målet lär vevas bra länge, i tv och på sociala medier. Och när Alexander Isak sluter sina ögon och tänker på ögonblicket som fick över 44 000 att häpna.

Han fick bollen längs kanten, tunnlade en motståndare, drev bollen mot straffområdet och satte den i bortre krysset.

En fantastisk känsla, så klart, man kan inte klaga när bollen går upp i krysset.

På presskonferensen fick han frågan hur han graderar fullträffen som gav 2–0.

Om det var det vackraste i karriären?

Jag skulle tro det. Om man tänker på tunneln innan. Och det är inte ofta jag som forward gör mål utanför straffområdet. Jag skulle nog klassa det som det vackraste, säger han.

Annons

Annons

Var lite försiktig

Isak kom till VM-kvalsamlingen med ett frågetecken kring sin fysiska status efter lårskadan som gjorde att han missade speltid med Real Sociedad.

Jag var lite försiktig i första halvlek med tanke på att det var första starten på ett par veckor. Men det kändes bra. Kändes som att det var rätt val att starta. Klart att man tänker lite på hur statusen är, säger han.

I slutet fick han lämna planen. En försiktighetsåtgärd inför tisdagens VM-kval mot Grekland.

Det var min första start på några veckor och då kan det kännas lite så det var smart att ta ut mig, säger Isak som gladdes stort över att få spela inför fulla läktare.
Det var en otrolig stämning, kul att få vara här. Stämningen som fansen skapar i kväll är otrolig. Jag trivs bra här på Friends, så jag hoppas att det kommer fler mål.

Janne Andersson var väldigt nöjd med sin anfallare efter matchen.

Alexander Isak är en extraordinär spelare. Jag har sagt många gånger att det är väldigt mogen spelare, trots sin ungdom. Han gör det fantastiskt bra. Jag är väldigt glad att ha honom i mitt lag, säger Andersson.

Quaison ny anfallspartner

I och med Dejan Kulusevskis avstängning (fick andra gula kortet mot Kosovo) får Isak spela tillsammans med Robin Quaison mot Grekland.

Han gör mål ofta när han spelar. Det ska bli kul. Jag är väldigt glad över att han fick kröna sin födelsedag med att göra mål, säger Isak om Quaison

På frågan vad det innebär för hans del att spela med Quaison i stället för Kulusevski svarar han:

Inte så jättemycket egentligen. Dejan gillar att flyta runt fritt o ligga lite längre bak. Robin är mer en spelare som vill driva framåt med kraft.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

390kronor

Vår Premiumtjänst fyller ett år – det firar vi med ett kanonerbjudande! Du får ett helår för endast 390 kronor.