A-
A+

Isaks önskan: Undvika Portugal och Italien

Alexander Isak. Arkivbild
Alexander Isak. Arkivbild
FotbollTT

EM-kvalförlusterna mot Georgien och Spanien sved. Men nu ser Alexander Isak fram emot playoff – och har en önskan.

Går vi vidare till en final undviker jag helst Portugal och Italien, säger han.

Annons

Annons

Landslagsanfallaren fick för första gången svara på frågor sedan 0--1-förlusten förlusten i Sevilla som innebär att Sverige tvingas spela playoff i mars för att nå VM i Qatar.

Det var en sur känsla att inte gå vidare. Men det är långt till nästa match med landslaget och jag har lämnat de senaste matcherna bakom mig. Fokus är nu på klubblaget, säger han på en digital pressträff med utvalda medier.

"Spelade tillräckligt bra"

Sverige gick mållösa i matcherna mot Georgien och Spanien och kom ut med noll poäng. En besvikelse sett till Sveriges utgångsläge.

Jag tycker vi satte oss i ett bra läge inför matcherna. Sedan förlorar vi tyvärr mot Georgien. Jag tycker också att vi spelade tillräckligt bra mot Spanien men det räckte inte för vinst.

För Sverige väntar playoff-spel i mars nästa år. Ett seedat Sverige vet den 26 november vilka som väntar i playoff-semifinal och vilka man kan möta i en eventuell final.

Jag har inte så bra koll på vilka vi kan möta i semifinal. Men går vi vidare till en final undviker jag helst Portugal och Italien.

Annons

Annons

Leder La Liga

I klubblaget Real Sociedad är tillvaron desto roligare. Isaks lag leder La Liga efter 13 spelade matcher. Man skuggas av Real Madrid och Sevilla som ligger en poäng bakom med en match mindre spelad.

Är Real Madrid största utmanaren om titeln?

Jag skulle inte säga att det är en kamp mellan oss och Real Madrid. Vi fokuserar på oss. Vi har bra spelare i laget men kan vara med i toppen.

Alexander Isak fick också svara på ryktena som kopplar ihop anfallaren med Premier League-laget Arsenal. Isak har nämligen tidigare öppnat för en eventuell flytt till England.

Jag spelar i Real Sociedad nu och fokus är här. Det kanske händer någon dag att jag spelar där (England) innan jag avslutar karriären. Vi får se.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

1kr_kampanj_bottombar

Prova Premium i en månad för endast en krona.