Islanders tog revansch på Hedmans Tampa Bay

New York Islanders målvakt Semjon Varlamov och lagkamraten Ryan Pulock firar lagets vinst över Tampa Bay.
New York Islanders målvakt Semjon Varlamov och lagkamraten Ryan Pulock firar lagets vinst över Tampa Bay.
IshockeyTT

Victor Hedmans Tampa Bay låg under, kämpade sig tillbaka – men föll till slut med 3–5 i den tredje Stanley Cup-semifinalen mot New York Islanders.

Trots förlusten leder Floridalaget matchserien med 2-1.

Annons

Annons

I ett grinigt möte slutade matchen för Hedmans del i utvisningsbåset. Svensken var inblandad i ett stort slagsmål med en dryg halvminut kvar att spela och var en av flera som visades ut. Inte heller blev det några nya poäng för Hedman som tidigare under semifinalerna stått för två mål och två assister.

Det var en tuff match. Vi måste lägga det här bakom oss och gå vidare, säger backstjärnan enligt nhl.com efter matchen.

"Stor match"

I stället blev New York Islanders Brock Nelson en av matchhjältarna när han satte 4–3 med drygt tre minuter kvar att spela assisterad av lagkamraten Anthony Beauvillier.

Det var skönt att studsa tillbaka med en seger. Många spelare hade en stor match för oss, säger Brock Nelson.

Laget från New York hade inlett semifinalserien med att förlora med 2–8 och 1–2 men fick igång målskyttet den här gången. Islanders tog ledningen i den första perioden innan Tampa Bay kvitterade. I den andra utökade New York Islanders sedan till 3–1 men återigen kämpade sig motståndarna tillbaka – den här gången med två mål i den tredje perioden.

Annons

Annons

"Särskild motståndskraft"

Men två mål i matchens slutskede, varav ett i öppen kasse, säkrade segern.

Vi gav denna till dem. En inslagen present. Vi gav dem flera chanser och bra lag kommer få dig att betala för det. Det var vad som hände, säger Tampa Bay-tränaren Jon Cooper.

Islanderstränaren Barry Trotz talade i sin tur om hur hans lag tagit sig igenom en rad prövningar under slutspelet.

Det här är en grupp med särskild motståndskraft. Vi har behövt kämpa oss igenom dubbla övertidsförluster och en massa andra saker. Men vi fokuserar på nuet, det är allt vi kan göra, säger Trotz.

Islanders seger innebär att Tampa Bay leder med 2-1 i bäst av sju matcher. Nästa möte mellan lagen spelas natten mot måndag, svensk tid.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons