A-
A+

"Jag är en helt annan skidskytt i år"

Stina Nilsson siktar på de kommande världscuptävlingarna. Arkivbild.
Stina Nilsson siktar på de kommande världscuptävlingarna. Arkivbild.
SkidskytteTT

OS-medaljör som skidåkare 2018.

Snart kan Stina Nilsson få klartecken för en ny OS-start – som skidskytt.

Jag är en helt annan skidskytt i år, säger hon.

Annons

Annons

På fredagen sätter världscupen igång igen efter juluppehållet med sprinttävlingar i Oberhof i Tyskland.

Jag har haft ett jätteskönt juluppehåll, det har varit en väldigt bra jul, säger Nilsson.

Före jul gjorde hon sina bästa tävlingar på världscupnivå genom 16:e-platsen i sprint och tiondeplatsen i den efterföljande jaktstarten i Hochfilzen. Och så kom hon på 16:e plats i sin allra första masstart i världscupen, i Annecy-Le Grand Bornand.

Nått en ny nivå

Nilsson säger att hon nu nått en ny nivå.

Jag kan bara utgå från min egen utveckling och jag är en helt annan skidskytt i år. Jag har fått ännu mer erfarenhet och lär mig saker hela tiden. Jag har mycket mer kött på benen i år än jag hade i fjol, mer förståelse för sporten i sig också, säger hon.

Hon säger att hennes fokus fortfarande inte ligger på resultat utan på sin utveckling och hon är inte stressad över att det tar tid att bli fullfjädrad.

Jag behöver mer tid i sporten. Om jag jämför med min tid med bössan och med bössan på ryggen ligger jag långt efter dem jag möter. Jag känner bara att jag behöver mer tid, få göra mer träningspass och ställas inför nya utmaningar, jag är fortfarande i det skedet att ju mer jag står inför desto mer utvecklas jag.

Annons

Annons

"Blev lite knas där"

Under julhelgen rapporterade Aftonbladet att Nilsson fått en OS-plats, vilket Sveriges olympiska kommitté (SOK) dementerade. Själv säger hon, när det gäller OS:

Det blev lite knas där. Men jag lägger inget fokus på det just nu utan ser mycket fram emot världscupen som drar igång och så får man ta det därifrån.

I Oberhof står sprint, mixedstafett, singelmixedstafett och jaktstart på programmet mellan den 7 och 9 januari. Därefter är det tävlingar i Ruhpolding den 12–16 januari.

Jag hoppas att jag får fortsatt förtroende i Ruhpolding, säger Nilsson.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

1kr_kampanj_bottombar

Prova Premium i en månad för endast en krona.