A-
A+

"Jag vet inte om vi är dumma i huvudet"

Malmö FF:s lagkapten Anders Christiansen höll presskonferens inför tisdagens Champions League-premiär hemma mot Juventus.
Malmö FF:s lagkapten Anders Christiansen höll presskonferens inför tisdagens Champions League-premiär hemma mot Juventus.
FotbollTT

Om matchen skulle avgöras på papperet har Malmö FF inte en chans.

Men skåningarna har pumpat upp sig med självförtroende inför Champions League-premiären hemma mot Juventus.

Jag vet inte om vi är dumma i huvudet, men vi har en känsla att vi kan slå alla lag, säger lagkaptenen Anders Christiansen.

Annons

Annons

När nu storklubbar som Juventus, regerande mästaren Chelsea och Zenit S:t Petersburg väntar i grupp H av Champions League kan skåningarna gå in utan press.

All press är på Juventus. Det är den största klubben i Italien och det är en stor klubb i Champions League. Deras bäst betalda spelare är väl typ hela vår lönebudget, säger lagkaptenen Anders Christiansen inför tisdagens CL-premiär hemma mot Juventus.

"Stora pressen i kvalmatcherna"

MFF kan räkna in över 200 miljoner kronor bara för sitt deltagande i CL-gruppspelet – plus chans på ytterligare miljonregn vid sportsliga framgångar.

Den stora bedriften är dock att över huvud taget ta sig in i turneringen. Endast sex klubbar av 32 tar sig dit via kvalspel och i det så kallade mästarspåret – där MFF kvalat – står blott fyra platser på spel.

Kvalmatcherna är kanske viktiga för oss som klubb. Gruppspelet är ju roligare, men den stora pressen ligger i kvalmatcherna, säger Christiansen.

Juventus spelartrupp värderas till 640,4 miljoner euro, enligt Transfermarkt. Malmös trupp värderas till knappt 26 miljoner euro.

När man spelar vill man vinna matchen, även om man kan säga att vi inte har en chans på papperet. Jag vet inte om vi är dumma i huvudet, men vi har en känsla att vi kan slå alla lag, speciellt på hemmaplan med vår publik, säger Christiansen.

I slutet av augusti stod det klart att MFF slipper att möta Cristiano Ronaldo i mötena med Juventus. Den portugisiske superstjärnan har lämnat för Manchester United.

På måndagen kom även beskedet att den italienska landslagsstjärnan Federico Chiesa missar matchen i Skåne på grund av den lårmuskelskada han ådrog sig under den senaste landslagssamlingen.

Det är såklart en duktig anfallare, som är bra i deras omställningsspel. Ser alltid målet framför sig och kommer alltid till avslut, säger Christiansen och fortsätter:
Men plockar du en eller två spelare bort, förutom Ronaldo, då har de ersättare som har samma nivå också.

Annons

Annons

"Vi är på den stora scenen"

Italiens "mesta mästare" Juventus, som åren 2011–2020 tog nio raka Serie A-titlar och nådde två CL-finaler, har fått en skakig start på säsongen. Turinklubben har endast tagit en poäng på tre ligamatcher.

Det är klart att de inte haft sin bästa start, men de har klasspelare och är en stor klubb. De har Europamästare (Italien) och mängder av landslagsspelare i truppen. Det är ett duktigt lag vi ska möta. Det är alla lag som vi möter nu i Champions League, vi är på den stora scenen, säger MFF-tränaren Jon Dahl Tomasson.

Rättad: I en tidigare version av den här texten angavs felaktig valuta för värdet på Malmö FF:s trupp. Rätt ska vara euro.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova vårt medlemskap i en månad för endast en krona!