-
+

Jakobsen rasade: "Så dåligt det kan bli"

Kristoffer Jakobsen var nöjd efter sitt första åk. Arkivbild.
Kristoffer Jakobsen var nöjd efter sitt första åk. Arkivbild.
AlpintTT

Ett misstag i andra åket gjorde att Kristoffer Jakobsen tappade rejält och blev 23:a i slalom i världscupen i franska Chamonix.

Efteråt var han kritisk mot banan.

Annons

Annons

Jakobsen hade bud på en topp tio-placering. Svensken var på en delad nionde plats efter första åket, 1,08 bakom ledande österrikaren Marco Schwarz.

Men Jakobsens dag fick ett tråkigt slut. 26-åringen stod för en miss i det andra åket och tappade rejält. Svenskens andra åk var det sämsta av samtliga åkare som tog sig i mål och han slutade på 23:e plats.

Efteråt var svensken kritisk mot banan i Chamonix.

Det är bara att ta sämsta backen och sätta en bana så är det så här. Det är så dåligt och det är lite tråkigt att det är så, säger han i SVT.

SVT: Vad är det som blir svårt?

Det är att åka fort. Sen kommer ett misstag mitt i allt. Man kan inte förutse var groparna kommer, någon sväng har det tagit och i någon tar det inte. Underlaget är så dåligt det kan bli, säger han.

En som imponerade desto mer i andra åket var schweizaren Luca Aerni. Med 46,20 hade han den överlägset snabbaste tiden och klättrade 25 placeringar. Däremot räckte det bara till fjärde plats. I stället vann hemmaåkaren Clément Noël.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss