A-
A+

Jakobsson klar för Bayern München

Sofia Jakobsson i landslagsdressen. Arkivbild.
Sofia Jakobsson i landslagsdressen. Arkivbild.
FotbollTT

Sofia Jakobsson är klar för tyska Bayern München

Den svenska stjärnan har skrivit ett tvåårskontrakt.

Att gå till Bayern sätter press på mig som spelare med en tuffare konkurrens, men känns som ett perfekt val i min karriär, säger 31-åringen till Aftonbladet.

Annons

Annons

Jakobsson lämnade nyligen Real Madrid efter två år i klubben. Den senaste säsongen stod hon för åtta mål på 33 matcher. Agenten Michael Kallbäck berättade för spanska AS att man diskuterade ett nytt kontrakt, men att förhandlingarna bröt samman.

Jag har inget emot klubben och fansen, som varit där sedan dag ett. Jag har aldrig sett något liknande i min karriär så all kredd till fansen. Sen är det vissa bitar som jag tycker kunde skötts bättre. Jag tycker att jag kunde ge Real ett svar i hygglig tid medan andra fick längre tid på sig. Jag tyckte att jag var fair med dem och jag lämnar inte med sura miner utan det känns bara kul att komma till Bayern München. Jag är otroligt peppad och taggad, säger Jakobsson till Aftonbladet.

Jakobsson har nu skrivit ett tvåårskontrakt med den tyska jätten, som vann Bundesliga den gångna säsongen.

Jag tar ett steg upp. Bayern är ett starkare lag och kommer att både spela Champions League och kunna slåss om titeln. Det känns som ett perfekt val för mig i min karriär sett till ålder och var jag befinner mig, det kommer att krävas mer så det passar mig, säger Jakobsson som signerat ett tvåårskontrakt som ger en högre lön än i spanska Real Madrid.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Spara 100 kronor på ett helår – ingen bindningstid!