A-
A+

Janne luftar landslaget efter VM-kvalsegrarna

Sveriges förbundskapten Janne Andersson under en pressträff efter 3–0-segern borta mot Kosovo i söndagens VM-kvalmatch.
Sveriges förbundskapten Janne Andersson under en pressträff efter 3–0-segern borta mot Kosovo i söndagens VM-kvalmatch.
FotbollTT

Efter stjärnspäckade svenska startelvor i VM-kvalsegrarna mot Georgien och Kosovo blir det mindre namnkunniga spelare på plan i onsdagens landskamp mot Estland – sista matchen innan EM-truppen tas ut.

Jag kommer ge alla chansen som inte har fått spela, till TV4:s Fotbollskanalen.

Annons

Annons

Zlatan Ibrahimovic, Alexander Isak, Viktor Claesson, Victor Nilsson Lindelöf och Sebastian Larsson var några av de framträdande svenska landslagsstjärnorna i torsdagens 1–0-seger hemma mot Georgien och söndagens 3–0-seger borta mot Kosovo i början av VM-kvalet till slutspelet i Qatar vintern 2022.

Under måndagen vänder Blågult hem till Sverige igen för onsdagens landskamp mot Estland på Friends arena i Solna. I den matchen väntas mindre namnkunniga svenska spelare få klart mer speltid än vilket var fallet i förra veckan.

"Ska bli jätteroligt"

Jag kommer ge alla chansen som inte har fått spela. De ska få chansen att visa upp sig, säger förbundskapten Janne Andersson till TV4:s Fotbollskanalen och fortsätter:
De som har spelat två matcher på tre dagar ska få ta det lugnt och andas här i några dagar innan de ska hem till klubbarna igen. Det ska bli jätteroligt att se de andra gubbarna.

Efter två raka VM-kvalsegrar leder Sverige sin kvalgrupp på maximala sex poäng före tvåan Spanien som förra veckan först spelade oavgjort mot grupptrean Grekland (1–1) och sedan bortabesegrade fyran Georgien med ett nödrop (2–1). För spanjorerna fortsätter VM-kvalet med hemmamatch mot gruppjumbon Kosovo på onsdag, men för Sverige blir det i stället en träningsmatch eftersom kvalgruppen innehåller ett ojämnt antal lag (5).

I huvudsak tänker jag starta med de som inte har fått spela i de här två matcherna.

Annons

Annons

Håller ihop gänget

Därför blir landskampen mot Estland i stället en sista möjlighet för Janne Andersson att matcha spelare inför EM-trupputtagningen den 18 maj. Europamästerskapet skulle ha spelats förra året, men sköts fram till i sommar på grund av coronapandemin, och ligger därmed insprängt i VM-kvalet som återupptas i september.

Trots att onsdagens match är betydelselös och att Sverige med största säkerhet formar ett mer B-betonat lag åker ingen av stjärnspelarna som Ibrahimovic, Isak och Nilsson Lindelöf tillbaka till sina klubblagsmiljöerna i Italien, Spanien och England i förtid.

Vi vill hålla ihop gänget. Vi har dessutom en hel del aktiviteter som ska bockas av på listan före EM när vi väl är samlade, som vi har valt att lägga efter den här matchen, säger Janne Andersson.
Sedan kan det vara någonting personligt som gör att man släpper iväg någon. Men i utgångsläget ska alla vara kvar.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

banner_sthlm

Nu kan du prova News55 Premium i två veckor för endast 19 kr.

Nu kan du prova News55 Premium i två veckor för endast 19 kr.

Prova idag och få tillgång till allt vårt innehåll!