Janne om Zlatan: "Aldrig kallat mig rasist"

Janne Andersson. Arkivbild.
Janne Andersson. Arkivbild.
FotbollTT

Zlatan Ibrahimovic har gått hårt åt fotbollslandslagets förbundskapten Janne Andersson.

Men nu verkar duon ha försonats.

Han har aldrig sagt rasist. Hade han gjort det hade jag inte..., säger Andersson till DN.

Annons

Annons

Annons

Annons

Efter att ha pensionerat landslagströjan 2016 har Zlatan Ibrahimovic nu öppnat för en comeback. Det gjorde att förbundskapten Janne Andersson valde att resa ner till Milano för att träffa svensken.

Jag ville åka ned för att snacka och se vad det kunde ge och det var jättebra. För mig finns det ingen prestige i sånt här utan när han öppnade upp på riktigt i samband med Guldbollen valde jag att åka ned, säger han till tidningen.

Ibrahimovic har tidigare anklagat Janne Andersson för att inte ta ut spelare med utländsk bakgrund. Förbundskapten vill inte gå in exakt på vad de två pratat om, men hintar om att man berört ämnet.

Självklart var vi inne på saker och ting som har hänt tidigare. Det Zlatan sa var att han kände igen sig själv från när han kom fram, han tyckte att han hade det svårare för att han hade invandrarbakgrund.
Jag hade ju med spelare med invandrarbakgrund. Zlatan har sin syn på saker och ting, alla får ha sina uppfattningar.

Än så länge verkar det inte vara klart om 39-åringen återvänder till landslaget.

Det vet jag inte, säger Andersson.
Grunden är alltid att det är jag som tar ut laget. Det vi sa var att vi ska föra dialogen vidare, det är där det ligger.

I början av mars tar Janne Andersson ut landslagstruppen till VM-kvalmatcherna mot Georgien och Kosovo senare samma månad.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons