A-
A+

Jannes hyllning: "Topp tre insatser"

Janne Andersson.
Janne Andersson.
FotbollTT

Sverige tog en överraskande skalp hemma mot Spanien i VM-kvalet.

En seger som rankas högt i Janne Anderssons ögon.

En fantastisk insats, topp tre under min tid som förbundskapten, säger han till TV4 efter 2–1-vinsten.

Annons

Annons

Sverige gick in i matchen som klara underdogs, inte minst med tanke på EM-premiären i somras där Spanien spelade ut det blågula landslaget fullständigt.

Men då var då och nu är nu.

Förbundskapten Janne Andersson kunde nöjt se på från sidan när hans landslag chockade Spanien – och vann med 2–1 efter mål från Alexander Isak och Viktor Claesson.

Jag tycker att vi vinner synnerligen rättvist, och borde kanske gjort något mål till. Killarna gör en fantastisk prestation och vi har en bra disciplin. Taktiskt sett genomför killarna det som vi vill spela och vi visar det modet som vi vill, säger han till TV4

Fick till andra delen

Hur högt han rankar segern?

Som helhet är det här någonstans topp tre under min tid som förbundskapten. Det är fantastiskt roligt. Det är jättebra genomfört utifrån alla omständigheter sett till motstånd och att vi ska bygga nytt och allt sådant. Så utifrån det är det nog topp tre.
Jag brukar ha koll, tror det är min 66:e landskamp, en av de absolut bästa. Vi gör en väldigt bra match, många delar i vårt spel som är väldigt bra.
Vi möter ett av världens bästa lag, det gjorde vi i Sevilla också. Det vi klarade bättre i dag var att vi löste förstapressen bättre. Vi fick mera mod, blev mer framåtlutade.
I dag får vi till den andra delen. Vi vill inte spela fotboll i eget straffområde, säger förbundskaptenen på presskonferensen.

Annons

Annons

"Väldigt bra läge"

För svensk del innebär segern att man toppar VM-kvalgruppen med maximala nio poäng på tre matcher – två före Spanien som dessutom har en match mer spelad.

Men än vågar Janne Andersson inte räkna in någon plats till VM i Qatar 2022.

Det är fem matcher kvar så vi får se i höst vad det här är värt. Vi får vara glada i dag, men sen är det dags att ladda om. Men det är ett väldigt bra läge, säger han.
Det är den 14 november i Sevilla vi summerar. Vi ska vara glad över prestationen, men nu är det Grekland på onsdag. Jag är glad men inte överlycklig. Det är fem matcher kvar.

Janne Anderssons kvalfacit på hemmaplan är imponerade. Sedan 2016 har han lett laget till tio segrar och tre oavgjorda. Än har han inte förlorat.

Jag tycker att det är rätt bra. Jag trivs hemma i min fåtölj och vi trivs hemma. Alla spelare och ledare känner att här hemma trivs vi.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova vårt medlemskap i en månad för endast en krona!