A-
A+

Jätteklättring av Sagström efter elva birdies

Madelene Sagström ligger på en delad femteplats inför slutrundan i Carlsbad, Kalifornien. Arkivbild.
Madelene Sagström ligger på en delad femteplats inför slutrundan i Carlsbad, Kalifornien. Arkivbild.
GolfTT

Hon började dagen på 50:e plats och inledde tredje rundan med en dubbelbogey.

Sedan stämde plötsligt allt för Madelene Sagström. Svenskan klättrade 45 placeringar – till en femteplats – tack vare elva birdies och totalt 64 slag.

Annons

Annons

Veckans LPGA-tourtävling i Carlsbad, Kalifornien, är också genrep inför ANA Inspiration, årets första golfmajor som avgörs nästa vecka.

Och att döma av den tredje rundans spel verkar Madelene Sagström ha hittat formen i rätt ögonblick.

Efter inledande rundor på 72 och 74 slag var det med ganska knapp marginal som Sagström klarade kvalgränsen, och när lördagens spel sedan började med en dubbelbogey fanns inget som talade för att helgen skulle bli särskilt rolig.

Men Sagström ville annat. Hon gjorde birdies på tvåan och trean. Sedan fem raka birdies på hål fem till nio – och storspelet fortsatte även under resten av rundan. 28-åriga Sagström gjorde visserligen bogey på hål fjorton, men också fyra birdies till och slutade trots mardrömsstarten dagen på 64 slag.

Det räckte för att klättra 45 placeringar och svenskan ligger på en delad femteplats inför slutrundan, sex slag under par. Upp till ledande sydkoreanskan Inbee Park är det ytterligare sex slag, då Park är i överlägsen ledning på tolv under par. Tre spelare ligger på en delad andraplats, ett slag framför Sagström.

Trögare går det för tävlingens andra svenskar. Anna Nordqvist gick den tredje rundan på 70 slag, två under par, och ligger på en delad 22:e plats inför slutrundan. Pernilla Lindberg ligger sist av dem som tog sig vidare till den tredje rundan, på totalt åtta över par.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

banner_sthlm

Nu kan du prova News55 Premium i två veckor för endast 19 kr.

Nu kan du prova News55 Premium i två veckor för endast 19 kr.

Prova idag och få tillgång till allt vårt innehåll!