A-
A+

Jättetalangen ut på bår i Kristianstads seger

Kristianstad vann borta mot Växjö. Arkivbild.
Kristianstad vann borta mot Växjö. Arkivbild.
FotbollTT

Kristianstad är fortsatt obesegrade i damallsvenskan efter bortaseger med 1–0 mot Växjö.

Desto mer oroande är att säsongsinledningens sensation, 19-åriga Sveindís Jane Jónsdóttir, fick bäras ut på bår.

Annons

Annons

Annons

Annons

Kristianstad gjorde ledningsmålet – och segermålet – redan i den tolfte minuten när Mia Carlssons inlägg hittade Anna Welins panna.

Men i slutet av första halvlek kom bakslaget för det skånska laget. Islänningen Sveindís Jane Jónsdóttir vred benet otäckt och bars ut på bår med en knäskada.

Hon är införstådd över att det kan vara allvarligt. Just nu är hon väldigt ledsen, säger tränaren Elisabet Gunnarsdottir till Aftonbladet efter matchen.

Wolfsburglånet har visat fin form under säsongsinledningen och legat bakom samtliga tre mål Kristianstad gjort innan dagens match, med två mål och en assist. Det är oklart hur länge hon blir borta men Gunnarsdottir säger man kan "räkna med att hon blir borta en tid".

Skulle det vara så är det såklart tungt att tappa vår förstaforward. Det hade varit svårt att ersätta henne, men då har vi andra spelare som får kliva fram, säger hon.

Segern mot Växjö innebär att Kristianstad tar sin andra raka seger, och går upp på sju poäng efter de tre inledande omgångarna.

Växjö däremot jagar fortfarande sin första seger och står på en poäng.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova på vårt medlemskap för endast 19 kr