A-
A+

Jeahze: "Ville inte ha 120 minuter i dag"

Nyförvärvet David Accam blev matchhjälte för Hammarby, när han nickade in det som blev segermålet i förlängningen i cupkvartsfinalen mot Trelleborg (3–2).
Nyförvärvet David Accam blev matchhjälte för Hammarby, när han nickade in det som blev segermålet i förlängningen i cupkvartsfinalen mot Trelleborg (3–2).
FotbollTT

Tillbaka från covid-19-avbrottet – då vann Hammarby förlängningsrysaren i cupkvartsfinalen mot Trelleborg med 3–2.

Redan på söndag väntar semifinalen mot Stockholmsrivalen Djurgården.

Vi ville inte ha 120 minuter i dag, men det blev som det blev, pustade vänsterbacken Mohanad Jeahze till C More.

Annons

Annons

Nye anfallaren David Accam hoppade in och nickade in 3–1 – i det som var första framträdandet i Hammarbytröjan för 30-åringen, tidigare i Östersund och Helsingborg och som spelat i MLS de senaste sex åren.

Det blev segermålet i cupkvartsfinalen, som blev en förlängningsrysare efter 1–1 vid full tid. Trelleborgs Dzenis Kozica reducerade till 2–3, men det räckte inte för superettalaget.

Efteråt var flera Hammarbyspelare slutkörda.

Av förklarliga skäl.

"Lite jobbigt"

Kvartsfinalen flyttades ju fram drygt två och en halv vecka, till skärtorsdagen, efter att 16 spelare och fem ledare i Hammarby testat positivt för covid-19 när laget drabbades av ett utbrott i mars.

Det känns okej – bättre än jag hade trott. Men fortfarande lite jobbigt, jag ska inte ljuga, sade Hammarbys lagkapten Jeppe Andersen – en av de som smittades – till C More i halvtid.

Hammarby ledde då med 1–0, sedan Andersen själv nätat i den nionde minuten. Och det i en lika tilltrasslad som sedermera omdiskuterad situation.

Darijan Bojanic lyrade in en frispark från högerkanten. Astrit Selmani nicktouchade vidare, och via Trelleborgsbacken Isak Jönsson hamnade bollen framför Andersen, som från nära håll hittade rätt. Den assisterande domaren vinkade för offside – men huvuddomaren dömde mål, efter en stunds diskussion med sin assisterande.

Jag vet inte om det är offside eller inte, sade Andersen.

Annons

Annons

"Solklart"

Trelleborgstränaren Kristian Haynes var dock säker på sin sak.

Det ser solklart ut som att Hammarbyspelaren är offside när nicken går – det är ingen medveten tillbakapassning till målvakten. Nick – offside. Touch på vår spelare – fortfarande offside. Jag förstår inte hur de (domarna) tänker, dundrade Haynes till C More.

Det såg ut att bli segermålet. Men i den 88:e minuten kvitterade Trelleborg efter en ny omdiskuterad situation – på nästan samma kvadratmeter i straffområdet. Hammarbybacken Mohanad Jeahze såg ut att dra omkull Trelleborgs Johan Blomberg. Huvuddomaren slog först ut med händerna, men efter ett snabbt samråd med sin assisterande pekade han på straffpunkten.

Från elva meter var Petar Petrovic säker och smällde in 1–1.

I den femte tilläggsminuten fick Hammarby ett gyllene läge att avgöra – men Hampus Nilsson i Trelleborgs mål svarade för en benparad av det svettigare slaget på Gustav Ludwigsons vänsteravslut.

Semifinal på söndag

I förlängningen fick Hammarby en drömstart och Ludwigson revansch, när han tryckte sig fram och satte 2–1. Sedan nickade inhopparen David Accam in 3–1, vilket alltså blev segermålet.

Det blir dock ingen lång vila för Hammarby, som aldrig vunnit svenska cupen. Redan på söndag väntar cupsemifinalen mot rivalen Djurgården.

Det blir ett bra test för oss. Vi slog ut AIK (3–2 i gruppspelet) med en man mindre, vi vill vinna det här derbyt nu på söndag också och ta oss till final och vinna en titel, sade Mohanad Jeahze till C More.

Sedan tidigare är Häcken klart för finalen, som är planerad till den 30 maj.

Trelleborg stod upp mer än väl, och 1–1-skytten Petar Petrovic var så när att sätta 3–3 i slutet av förlängningen och därmed ordna straffsparksläggning. I stället tog skottet i magen på lagkamraten Fredrik Liverstam.

Det är mål annars, sade Petrovic till C More.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

banner_sthlm

Nu kan du prova News55 Premium i två veckor för endast 19 kr.

Nu kan du prova News55 Premium i två veckor för endast 19 kr.

Prova idag och få tillgång till allt vårt innehåll!