A-
A+

Jelassi om allsången: Ser så jävla coolt ut

Jelassi ser fram emot att ta plats framför bandet på Sollidenscenen. Arkivbild.
Jelassi ser fram emot att ta plats framför bandet på Sollidenscenen. Arkivbild.
TvTT

I veckans "Allsång på Skansen" gör rapparen Jelassi efterlängtad debut på Solidenscenen. Vikingarnas Christer Sjögren å sin sida ser fram emot att återvända till scenen efter sitt livs längsta uppehåll.

Annons

Annons

Christer Sjögren ser fram emot att spela igen. Arkivbild.
Christer Sjögren ser fram emot att spela igen. Arkivbild.

23-åriga Fatima Jelassi är uppväxt i Stockholmsförorten Farsta och slog igenom 2019 med debutsingeln "Keff båt". Förra året var hon dubbelt Grammisnominerad och i våras utsågs hon till "Framtidens artist" på P3 Guld.

Snart kan hon även lägga "Allsång på Skansen" till meriterna, och att vara med i det populära programmet är något som hon har längtat efter.

Jag blev skitglad när de frågade och tänkte att det här var ju på tiden. Jag är uppväxt i ett svenskt hushåll, så det har varit självklart att kolla lite på det då och då. Det här är något som jag har velat göra sedan "way back". Det ser så jävla coolt ut, säger hon.

"Live på riktigt"

Det hon mest ser fram emot är att få uppträda tillsammans med programmets husband.

Jag älskar när de kör med ett liveband. Jag har bara gjort det en gång tidigare och det var när jag körde på Gröna Lund med Cherrie. Det var skitroligt. Det är så coolt med liveband för det blir en helt annan upplevelse. Det känns att det är live på riktigt, säger hon.

Bland tidigare uppträdanden i programmet har Jelassi en favorit.

När Lamix och Ant Wan körde på allsången för några år sedan. Det tyckte jag var jätteintressant, för det är inte så ofta man ser rapartister som kör där.

Jelassi har tidigare berättat om hur hon främst riktar sig till utstötta unga med sin musik, men hon har inget emot att nå ut till en ny publik via allsången.

"Allsång på Skansen" är ju en folkkär grej att göra, så jag tror att jag kommer att nå ut till fler. Det känns skitroligt. Min musik är för alla, men jag vill ju att de som kan relatera ska relatera. Om andra också hänger med på tåget, varför inte?

Annons

Annons

Sjögrens längsta uppehåll

Någon som däremot har spelat på Skansen förut är Vikingarna och deras frontman Christer Sjögren, 71 år, som ser fram emot att spela igen efter pandemipausen.

Så här långt uppehåll har jag inte haft under hela mitt långa liv. Inte ens när jag gjorde lumpen var jag borta så här länge. Vi får verkligen hoppas att vi ser ljuset i tunneln nu och att det inte blir några bakslag, säger Sjögren.

Trots sin enorma rutin känner sig Sjögren lite smånervös inför att återvända till scenen.

Lite småpirrigt är det. Som lättast är det när man är i farten hela tiden. Då hinner man inte bli nervös eller gruva sig. Men nu blir det direkt in i tv efter ett långt uppehåll, så det är ingen mjukstart direkt. Men jag har ju hållit på med det här i hela mitt liv och det har ju gått bra än så länge, säger han.

Splittrades 2004

Han tycker också att det känns roligt att uppträda med Vikingarna igen. Bandet splittrades 2004, men har återförenats med sångaren nu på senare år.

Det var så roligt att återvända till ursprunget, till vikingatiden, som jag brukar kalla det, säger han.

När det gäller att välja ut en allsångsklassiker att framföra ligger vissa låtar i utbudet lite närmare till hands än andra.

Jag vet en låt i allsångsboken som är väldigt bra och som folk skulle tycka om, och det är "Leende guldbruna ögon". Det är ju en av våra största hits, så den ligger lite farligt till kan jag avslöja, säger Christer Sjögren.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Spara 100 kronor på ett helår – ingen bindningstid!