A-
A+

Jeremejeff: "För bra för att vara sant"

Alexander Jeremejeff och målvakten Peter Abrahamsson jublar efter att guldet säkrats.
Alexander Jeremejeff och målvakten Peter Abrahamsson jublar efter att guldet säkrats.
FotbollTT

Förra gången han lämnade Häcken ångrade han sig nästan.

I somras valde Alexander Jeremejeff att stanna – nu har han ett SM-guld till.

Det är för bra för att vara sant nästan, säger skyttekungen.

Annons

Annons

Ett rött kort mot Malmö FF senast gjorde att Alexander Jeremejeff tvingades se derbyt mot IFK Göteborg från sidlinjen.

Häckens skyttekung, med 22 mål hittills den här allsvenska säsongen, behövde dock inte vara nervös särskilt länge.

Efter en halvtimme stod det 3–0 och gulddrömmen var nära att slå in. Det blev till slut 4–0 och säkrat guld även utan anfallsstjärnan.

Det var inte så jobbigt fram till att Erik (Friberg) hämtade mig innan när vi skulle åka till samlingen. Då kom det som en käftsmäll. Obehaglig känsla när man inte kan påverka, säger Alexander Jeremejeff.
Men så kom ju 1–0 tidigt, då var det ganska lugnt.

"Sinnessjuk sommar"

Alexander Jeremejeff är sedan i fjol inne på sin tredje sejour i BK Häcken, efter att ha lämnat klubben först för Malmö FF 2016 och sedan för ett utlandsäventyr i Dresden och senare Twente sommaren 2019.

I efterhand ångrade han nästan flytten utomlands berättar han, eftersom Häcken var inne i en stark period.

Men när det på nytt dök upp flyttrykten – och flyttmöjligheter – i somras valde anfallaren rätt snabbt att stanna på Hisingen.

När jag tittar tillbaka på det var det en sinnessjuk sommar och en sinnessjuk säsong överlag. Men jag hade bestämt mig för att jag inte ville lämna det här, för jag kände att vi hade något speciellt på gång, säger Alexander Jeremejeff.
Det är väl vad man hoppas och tror, men att sedan stå här med ett SM-guld… att våga satsa på detta och på sig själv... Det är för bra för att vara sant nästan.

Annons

Annons

"Byggt tillsammans"

Jeremejeff har ett SM-guld sedan tidigare från tiden i Malmö FF. Men att vinna med Häcken är en helt annan känsla, konstaterar han. Särskilt eftersom Häcken i fjol inte blev bättre än tolva i tabellen.

När jag vann med Malmö, då var det mer en lättnad, det var något vi räknade med där nere. Här är det något vi har byggt upp tillsammans, säger han.
Sett till hur dåliga vi faktiskt var förra året. Att motbevisa oss själva och samtidigt alla andra på köpet, det blir ju en känsla som jag nog aldrig kommer att kunna sätta fingret på.

TT: Ni avslutar hemma nästa helg. Hur blir det att fira guldet på hemmaarenan också?

Det blir häftigt så klart. Det är väl en dröm man har haft. Jag fick ju fira ett cupguld på Bravida, så att fira ett SM-guld där är väl det som har saknats, säger Alexander Jeremejeff.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.