A-
A+

Jeremejeff tog Häcken till cupfinal

Häckens Alexander Jeremejeff gör 1–0 under lördagens semifinal i Svenska cupen mellan Häcken och Västerås.
Häckens Alexander Jeremejeff gör 1–0 under lördagens semifinal i Svenska cupen mellan Häcken och Västerås.
Svenska cupenTT

Häcken är klar för final i Svenska cupen. Stor matchvinnare var Alexander Jeremejeff med sin två mål mot skrällaget Västerås.

Jag hatar att förlora och vill att bollen ska gå in. Då brukar det bli bra, säger en nöjd målskytt efter matchen.

Annons

Annons

Häckens Alexander Jeremejeff jublar efter sitt 2–0-mål under lördagens semifinal i Svenska cupen mellan Häcken och Västerås.
Häckens Alexander Jeremejeff jublar efter sitt 2–0-mål under lördagens semifinal i Svenska cupen mellan Häcken och Västerås.

När Häcken tog emot Västerås handlade det om en gigant på planen – Alexander Jeremejeff. Två mål och sedan var matchen över.

Han är toppklass i Sverige. Han tar för sig, ger mer stryk än han får. Han är oerhört betydelsefull, analyserar Västerås tränare Thomas Askebrand efter drabbningen.

Och Häckens tränare Andreas Alm fyller i.

Klassmål från Jeremejeff. Hans klass är bättre än när han var hos oss förra gången. Han kommer hit med rätt fokus, lite mer tyken, lite styggare, myser han.

Smäller på mer

Och Jeremejeff själv suger åt sig.

Jag är lite tuffare, smäller på mer. Och jag har insett att jag tycker det är roligt. Att det brinner lite, att det är lite grinigt och att man hatar att förlora, berättar han.

Västerås började piggt första kvarten. Men sedan tog Häcken över. Första målet kom efter drygt en halv timme. En långboll från Rasmus Lindgren från egen planhalva, Jeremejeff rycker i djupled, tar ner bollen och slår till på halvvolley.

Jag fick en bra träff med vänstern. Det är något vi tränat på, säger Jeremejeff.

Thomas Askebrand ger lovord till sina målskytten.

Annons

Annons

Hamnar i förarsätet

Det är bara att hylla honom för den prestation han gör. Då hamnar Häcken i förarsätet.

Tvån kom strax efter paus när Jeremejeff kunde peta in en retur efter frispark.

Då är matchen död. Vi mötte en bättra motståndare, konstaterar Askebrand.

Sedan kunde Häcken bekvämt försvara sin ledning matchtiden ut. Slutresultatet skrevs till 3–0 sedan Gustaf Lagerbielke styrt in bollen i eget mål när han försökte avstyra inbytte Ali Youssef hårda inlägg från nära håll.

Västeråsarna måste ändå vara stolta över sin cupinsats med tre allsvenska skalper – Degerfors, Halmstad och svenska mästarna Malmö FF.

Häcken har växt till ett pålitligt cuplag. De har tagit sig förbi gruppspelet de senaste sex åren och vunnit hela turneringen två gång. Nu är de i final på nytt.

Det brukar vara de bästa lagen som går till final. Vi lär väl få möta det bästa laget och jag tror att vi slår dem, säger en trosviss Jeremejeff efter matchen.

Det blir hans fjärde cupfinal, tre med Häcken, en med Malmö FF.

Överlägset största chansen

Det blir en höjdpunkt. Den är jätteviktig för oss. Det är överlägset största chansen vi har att få en titel i år, säger Andreas Alm.

Cupens slutspel haltar betänkligt. Efter dagens match är Häcken klara för final. Samtidigt spelas kvartsfinalen (!) mellan Hammarby och Trelleborg först den 1 april. Segraren i den matchen får möte Djurgården i den andra semifinalen den 4 april. Finalen är planerad till den 30 maj.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

banner_sthlm

Nu kan du prova News55 Premium i två veckor för endast 19 kr.

Nu kan du prova News55 Premium i två veckor för endast 19 kr.

Prova idag och få tillgång till allt vårt innehåll!