A-
A+

Jesse Jackson till sjukhus med covid-19

Pastor Jesse Jackson tilldelades så sent som för en månad sedan hedersmedaljen Legion d'Honneur av president Emmanuel Macron i Paris, Frankrike. Arkivbild
Pastor Jesse Jackson tilldelades så sent som för en månad sedan hedersmedaljen Legion d'Honneur av president Emmanuel Macron i Paris, Frankrike. Arkivbild
USATT-AFP-Reuters

Den 79-årige amerikanske medborgarrättskämpen, pastorn och politikern Jesse Jackson och hans 77-åriga hustru Jacqueline har lagts in på sjukhus med covid-19, meddelar Rainbow Push Coalition, den medborgarrättsorganisation han grundat.

Annons

Annons

Jesse Jackson – som stod vid sidan av medborgarrättskämpen Martin Luther King Jr när han blev ihjälskjuten i Memphis, Tennessee, 1968 – har länge varit en frontfigur för den medborgarrättsrörelsen i USA.

Som politiker har han bland annat ställt upp som presidentkandidat för Demokratiska partiet 1984 och 1988.

Paret Jackson, som varit gifta sedan 1962, har lagts in på Northwestern Memorial Hospital i Chicago.

Jesse Jackson, som fick diagnosen Parkinsons sjukdom 2017, har vaccinerats mot covid-19. Han fick den första dosen i januari i år och har uppmuntrat USA:s svarta, bland vilka viss vaccinskepsis råder, att ta sprutan.

USA – med drygt hälften av befolkningen vaccinerad mot covid-19 – har på senare tid drabbats av en ny våg av coronavirus där den mer smittsamma deltavarianten driver på utvecklingen. Antalet smittade uppgår för närvarande till över 70 000 personer per dag.

Nyligen uppmanade Vita huset amerikaner att ta en tredje påfyllnadsdos vaccin. Detta eftersom studier visar att flera vaccins skydd mot covid-19 avtar efter en tid.

Totalt har 37,6 miljoner människor testat positivt för covid-19 i USA. Drygt 628 000 människor har dött med virussjukdomen.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova vårt medlemskap i en månad för endast en krona!