A-
A+

Johan Rheborg längtar till Danmark

Johan Rheborg har en roll i den danska HBO-serien 'Kamikaze'.
Johan Rheborg har en roll i den danska HBO-serien "Kamikaze".
TvTT

I den danska HBO-satsningen "Kamikaze" spelar Johan Rheborg (en död) pappa till seriens unga huvudperson.

Den är snygg som fan och häftigt gjord, säger han.

Annons

Annons

Det börjar med att den unga huvudpersonen Julies mamma, pappa och bror plötsligt dör i en flygolycka. Julie blir ensam kvar med en stor herrgård, massor av pengar – och ett sista textmeddelande från pappa: "Gör vad du vill". Hon ger sig ut på en lika existentiell som kaotisk upptäcktsfärd över hela världen, samtidigt som Johan Rheborgs rollfigur lever vidare som en skugga över tillvaron.

Det är ju återblickar i serien som berättar lite om familjerelationen som hon har levt och växt upp i. Jag tror att det står lite i kontrast till hans sms. Han har varit en pappa som är väldigt tydlig med hur man ska leva och vem man ska leva med, säger Rheborg.

"Hade bra kemi"

Serien är inspelad i flera länder och produktionen tvingades att ta en lång paus under pandemin. Rheborg är glad att man trots allt fick ihop det till slut.

Jag har själv inte sett hela serien, men den är snygg som fan och häftigt gjord och jag hade bra kemi med de andra på inspelningen, säger han.

För några år sedan fick Johan Rheborg en roll i den danska tv-serien "Kielergatan". Då fick han blodad tand och har sedan dess haft siktet inställt på att få fler jobb i grannlandet.

Det är ganska roligt att jobba när jag är lite mer befriad från mitt bagage. Jag är mer av ett blankt kort i Danmark samtidigt som jag har så mycket erfarenhet att jag kan bjuda på den ena överraskningen efter den andra när jag är där och filmar, säger han.

Annons

Annons

"Inte är lika ängsliga"

Han uppskattar också det konstnärliga klimatet i Danmark och tycker att "Kamikaze" är ett bra danskt exempel på hur man blandar drama med komedi.

Jag upplever att de inte är lika ängsliga som vi svenskar kan vara. Jag tycker att drama ska vara roligt också och jag upplever att de gör mycket sådant i Danmark, som till exempel "En runda till". Jag undrar om man hade kunnat göra en sådan film i Sverige.

"Kamikaze" har premiär på HBO Max 14 november.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

1kr_kampanj_bottombar

Prova Premium i en månad för endast en krona.